Milijunaši hrle u kriptovalute

Nedavna studija deVere Groupa pokazala je da je otprilike četiri od pet njihovih bogatih klijenata pitalo svoje financijske savjetnike o dodavanju kriptovaluta u svoje portfelje.

Unatoč izazovnoj godini za kripto, 82% klijenata milijunaša razmišljalo je prošle godine o ulaganju u digitalnu imovinu kao što je bitcoin, prema nedavnoj anketi koju je provela tvrtka za financijsko savjetovanje deVere Group. 

Rezultati ankete, otkrili su da je osam od svakih 10 ispitanih klijenata tvrtke s visokom neto vrijednošću (HNW), pojedinci s imovinom za ulaganje između 1,2 milijuna i 6,1 milijun dolara, tražilo savjet o kriptovalutama od financijskih savjetnika u zadnjih 12 mjeseci.

Nigel Green, glavni izvršni direktor i osnivač deVere Groupa, rekao je da, unatoč tome što je anketirana grupa “konzervativnija”, vjeruje da interes proizlazi iz temeljnih vrijednosti bitcoina da bude “digitalan, globalan, bez granica, decentraliziran i zaštićen od neovlaštenih promjena”.

I studije tvrtke iz prethodnih godina pokazale su trend povećanja interesa za kripto ulaganja od strane bogatih ulagača. Ona iz 2020. otkrila je da je 73% od 700 ispitanih pojedinaca visoke neto vrijednosti već posjedovalo kriptovalute ili su željeli uložiti u njih.

Studija tvrtke iz 2019. pokazala da je 68% globalnih pojedinaca s visokom neto vrijednošću već bilo uložilo ili planiralo uložiti u kriptovalute.

Green također primjećuje porast interesa za nuđenje kripto usluga klijentima od strane tradicionalnih financijskih institucija kao što su Fidelity, BlackRock i JPMorgan što ocjenjuje kao dobar znak za industriju.

Lipanjsko izvješće PricewaterhouseCoopersa pokazalo je da otprilike jedna trećina od 89 ispitanih tradicionalnih hedge fondova već ulaže u digitalnu imovinu kao što je BTC.

Izvršni direktor deVerea vjeruje da bi se ovaj zamah interesa mogao dalje povećavati kako ” kripto zima” 2022. bude otopljavala uslijed promjena uvjeta u tradicionalnom financijskom sustavu.

“Bitcoin je na putu za najbolji siječanj od 2013. na temelju nade da je inflacija dosegla vrhunac, da su monetarne politike postale povoljnije, i da su razne krize u kripto-sektoru, uključujući bankrote visokog profila, sada prošlost.”

“Najveća svjetska kriptovaluta porasla je za više od 40% od početka godine, a to neće proći nezamijećeno od strane HNW klijenata i drugih koji žele izgraditi bogatstvo za budućnost”, dodao je Green.

Prognoze FED-ove sutrašnje odluke

Nagodba SEC-a i LBRY-ja otvara put Rippleu