Circle objavio izvješće o rezervama – USDC siguran

Izdavatelj stablecoina USDC, Circle, objavio je izvješće o rezervama za prosinac 2022. ističući prekomjerno kolateraliziranu imovinu, koja trenutačno podržava 44,5 milijardi tokena USDC-a u optjecaju.

Circleovo izvješće o rezervama iz prosinca 2022., pregledala je računovodstvena grupa Grant Thornton. Prema njemu, 44,553,543,212 USDC trenutno je podržano sa 44,693,963,701 američkih dolara koji se drže na skrbničkim računima.

Vrijedno je napomenuti da je značajan dio potonjeg iznosa uložen u razne državne obveznice SAD-a. Prema potpredsjedniku Circle-aa Timothyju Singhu, vrijednost imovine u USDC rezervama denominirane u američkim dolarima je kombinacija gotovine i državnih obveznica.

Najveći dio sredstava se nalazi u Fondu rezervi Circle-a. Dionički udjeli u fondu u potpunosti su u vlasništvu Circlea i uključuju 14 različitih američkih trezorskih zapisa u vrijednosti od preko 23,5 milijardi dolara. 

Fond također drži 48,9 milijuna dolara u gotovini, a dodatnih 33 milijuna dolara su potraživanja.

Još dvije vrijednosnice američkog trezora procijenjene na 10,5 milijardi dolara prijavljene su u zasebnoj kategoriji rezervnih sredstava, uz još 10,5 milijardi dolara u gotovini koju drži nekoliko financijskih institucija u ime Circlea.

Američke banke koje drže Circleove gotovinske rezerve uključuju Bank of New York Mellon, Citizens Trust Bank, Customers Bank, New York Community Bank, Signature Bank, Silicon Valley Bank i Silvergate Bank.

Recimo i kako su Circle i Ripple bili značajni sudionici koji su biloi aktivni na radionicama usmjerenim na kriptovalute i blockchain na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu u siječnju 2023. 

Potpredsjednik Circlea za globalnu politiku, Corey Then, rekao je da je organizacija razgovarala s kreatorima politika, tradicionalnim tvrtkama, tehnološkim tvrtkama i humanitarnim organizacijama kako bi otkrili mogućnost korištenja USDC-a kao rješenja za plaćanje.

Tijekom posljednje dvije godine, Circleova pozicija kao izdavatelja stablecoina stalno je jačala, postavljajući USDC kao drugi najčešće korišteni stablecoin poduprt dolarom, odmah iza Tethera (USDT).

Lazarus nastavlja s pokušajima pranja ukradenih sredstava

Prihod od rudarenja BTC-a skočio 50 posto