Lazarus nastavlja s pokušajima pranja ukradenih sredstava

Sjevernokorejski hakeri pokušavaju oprati 27 milijuna dolara u ETH-u iz napada na Harmonyjev most.

Grupa Lazarus, koji stoje iza napada na most Harmonyja i dalje pokušavaju oprati sredstva ukradena u lipnju. Prema podacima na lancu koje je otkrio istražitelj blockchaina ZachXBT, tijekom vikenda počinitelji su premjestili 17.278 Ethera, vrijednog oko 27 milijuna dolara.

Tokeni su prebačeni na šest različitih kripto burzi, napisao je ZachXBT ne otkrivajući koje su platforme primile tokene. Tri glavne adrese obavljale su transakcije. Prema ZachXBT-u, burze su obaviještene o prijenosima sredstava i dio ukradene imovine je zamrznut. 

Potezi su bili vrlo slični onima poduzetim 13. siječnja, kada je oprano više od 60 milijuna dolara, rekao je kripto detektiv. Sredstva su premještena nekoliko dana nakon što je FBI potvrdio da Lazarus i APT38 stoje iza hakiranja Harmonyjevog mosta. 

Harmonyjev Horizon most olakšava prijenos između Harmonyja i Ethereum, Binance i Bitcoin blockchainova. S platforme je 23. lipnja ukraden cijeli niz različitih tokena u vrijednosti od oko 100 milijuna dolara .

Nakon eksploatacije, 85.700 Ethera obrađeno je kroz Tornado Cash mikser i položeno na više adresa. Dana 13. siječnja hakeri su počeli prebacivati ​​oko 60 milijuna dolara ukradenih sredstava putem protokola za privatnost RAILGUN koji se temelji na Ethereumu. 

Prema analizi platforme za kripto praćenje MistTrack, 350 adresa povezanih s napadom pokušalo je provući sredstva kroz mnoge razmjene u pokušaju da se izbjegne identifikacija.

Lazarus je poznata hakerska grupa koja je umiješana u brojne ključne napade u kripto industriji, uključujući hakiranje Ronin Bridgea u ožujku prošle godine vrijedno 600 milijuna dolara.

SBF pokušava utjecati na svjedoke

Circle objavio izvješće o rezervama – USDC siguran