Genesis će ovaj tjedan riješiti sporove s vjerovnicima

Genesis planira brzo rješavanje sporova s vjerovnicima i izlazak iz stečaja u svibnju.

Sean O’Neal, odvjetnik koji zastupa propalog kripto brokera Genesis, rekao je da postoji “određena mjera povjerenja” da će tvrtka riješiti svoje sporove s vjerovnicima ovog tjedna te da misli da neće trebati posrednika. O’Neal dodaje da je veliki optimist.

“Budući da sada sjedimo ovdje, mislim da nam neće trebati posrednik”, navodno je rekao O’Neal sudu na Manhattanu tijekom preliminarnog saslušanja u ponedjeljak. – Veliki sam optimist.

Podsjetimo, nakon zamrzavanja povlačenja sredstava klijenata u studenom i tjedana nagađanja o skorom bankrotu tvrtke, Genesis, podružnica Digital Currency Group (DCG) u vlasništvu Barryja Silberta, prošlog je tjedna podnijela zahtjev za stečaj .

“Restrukturiranje unutar suda predstavlja najučinkovitiji način za očuvanje imovine i stvaranje najboljeg mogućeg ishoda za sve dionike povezane s Genesisom”, rekao je tada privremeni izvršni direktor Derar Islim.

Na saslušanju u ponedjeljak, stečajni sudac Sean Lane je odobrio nekoliko zahtjeva koje je podnio Genesis, uključujući zahtjeve koji će omogućiti tvrtki da plati svojim zaposlenicima i kritičnim dobavljačima.

Tužbe protiv DCG-a i Barryja Silberta

Genesis je također otkrio planove za prodaju različite imovine na dražbi i na kraju za izlazak iz stečaja do 19. svibnja. Kripto broker je prijavio je nešto više od 5 milijardi dolara imovine i obveza i više od 100 000 vjerovnika kojima duguje najmanje 3,4 milijarde dolara.

Njegov najveći dužnik bila je matična tvrtka, Digital Currency Group (DCG), koja Genesisu duguje oko 1,65 milijardi dolara – 575 milijuna dolara kredita koji dospijevaju u svibnju i 1,1 milijardu dolara zadužnice koja dospijeva za 10 godina.

Najveći vjerovnik je pak kripto burza Gemini, koja je prošli tjedan zaprijetila da će tužiti DCG i njegovog glavnog izvršnog direktora Barryja Silberta zbog 900 milijuna dolara koje navodno duguje Genesis. I nisu vlasnici Geminija, blizanci Wniklevoss jedini.

Grupa vjerovnika Genesisa podnijela je tužbu protiv DCG-a i njegovog osnivača i glavnog izvršnog direktora Barryja Silberta, zbog kršenja federalnih zakona o vrijednosnim papirima.

U tužbi se navodi da je Genesis sudjelovao u neregistriranoj ponudi vrijednosnih papira te da je počinio prijevaru s vrijednosnim papirima putem sheme za prijevaru potencijalnih i postojećih zajmodavaca digitalne imovine davanjem lažnih i obmanjujućih izjava. 

Zaradite BTC slušajući podcaste

EU uvodi strože zakone za banke povezane s kriptom