Genesis u stečaju već ovog tjedna

Kripto industrija suočava se s još jednim vjerojatnim udarcem jer Genesis Global Capital u nadolazećim danima planira podnijeti zahtjev za stečajem.

Prema Bloomberg Newsu, izvori upoznati sa situacijom potvrdili su da se očekuje da će tvrtka, koja je zamrznula depozite klijenata u studenom nakon pada jedne od vodećih burzi kriptovaluta, FTX-a, podnijeti zahtjev za stečajem.

Kolaps FTX-a u studenom imao je negativan domino efekt na industriju kripto zajmova, s nekoliko kompanija, poput BlockFi-a i Core Scientific Inc-a, koje su u sljedećim mjesecima podnijele zahtjev za bankrotom. 

Genesis, matična tvrtka Digital Currency Group i vjerovnici pregovaraju tjednima, ali dosad nisu uspjeli postići dogovor. Vodeće odvjetničke tvrtke Kirkland & Ellis i Proskauer Rose savjetovale su skupine vjerovnika u tom procesu.

Genesis navodno duguje više od tri milijarde dolara svojim vjerovnicima. DCG razmatra prodaju dijela svog portfelja rizičnog kapitala kako bi spasio podružnicu u potpunom vlasništvu. Portfelj je vrijedan 500 milijuna dolara i sastoji se od više od 200 kompanija povezanih s kriptom.

Genesis je također upleten u spor s Geminijem, kripto burzom koju su osnovali blizanci Winklevoss. Gemini je optužio Genesis da mu duguje 900 milijuna dolara u vezi proizvoda za kripto posuđivanje pod nazivom Earn, koji su dvije tvrtke nudile u partnerstvu.

Kao dodatak problemima tvrtke, američka Komisija za vrijednosnice i burzu (SEC) nedavno je optužila Genesis i Gemini za nezakonitu prodaju vrijednosnih papira stotinama tisuća investitora kroz taj program kripto pozajmljivanja.

Podnošenje zahtjeva za bankrotom Genesis Global Capitala još je jedan udarac za industriju kripto zajmova, koja je teško pogođena nedavnim padom tržišta i regulatornim nadzorom. Ostaje da vidimo kako će to utjecati na budućnost kripto kreditiranja i tvrtki koje posluju u tom prostoru.

Genesis je možda posljednji kripto zajmodavac na tržištu. Ulagači bi trebali pratiti razvoj ove priče kako bi se bolje pripremili za potencijalnu rasprodaju digitalne imovine ako Genesis doista podnese zahtjev za stečajem.

Revolut procjenjuje najbolji trenutak za lansiranje RevCoina

Binance jedan od najvećih partnera osumnjičenog Bitzlata