SBF se pred sudom izjasnio nevinim

Sam Bankman-Fried izjasnio se da nije kriv po ukupno osam različitih točaka optužnice. Predsjedavajući sudac u predmetu odredio je predviđeni datum za početak suđenja za početak listopada.

Bankman-Fried, koji je optužen po osam različitih točaka, uključujući prijevaru putem interneta i kršenje pravila financiranja kampanje, izjasnio se nevinim po svim točkama optužnice preko svog odvjetnika na otvaranju saslušanja.

Očekivalo se da će se Bankman-Fried izjasniti nevinim i ovo bi sada bi mogao biti početak dugotrajne pravne bitke u kojoj se SBF suočava s kaznom i do 115 godina zatvora ako bude osuđen.

Bivši izvršni direktor sada bankrotirane kripto burze drugi se put pojavio u zgradi suda u New Yorku. Prvo pojavljivanje SBF-a prošlog tjedna rezultiralo je njegovim puštanjem na slobodu uz jamstvo od 250 milijuna dolara.

Pomoćnica američkog državnog odvjetnika Danielle Sassoon rekla je sudu da tužiteljstvo očekuje da će najveći dio istrage biti dovršen u nadolazećim tjednima. Vlada će u sljedećih nekoliko tjedana obraditi materijale kojima je već pristupila. To uključuje dokumente stečajnih odvjetnika FTX-a.

Sudac Kaplan također je odobrio zahtjev Bankman-Frieda da zapečati imena dvoje dodatnih supotpisnika koji su uz njegove roditelje jamčili u iznosu od 250 milijuna dolara. Mediji to mogu pokušati osporiti do 12. siječnja.

Odvjetnici Bankman-Frieda tvrdili su da postoje zabrinutosti za sigurnost i privatnost u slučaju otkrivanja imena supotpisnika.

U ime vlade Sassoon je zatražila od suda da izmijeni uvjete jamčevine Bankman-Frieda, zahtijevajući da mu se zabrani pristup imovini ili prijenos bilo koje imovine povezane s FTX-om i njegovim povezanim subjektima, što je sud prihvatio.

Podsjetimo, suosnivač FTX-a i bivši tehnički direktor, Gary Wang, i izvršna direktorica Alameda Researcha, Caroline Ellison, još su u prosincu priznali krivicu za kaznene optužbe povezane s kolapsom FTX-a.

Oboje su izjavili da namjeravaju surađivati ​​s vlastima i da će igrati ključnu ulogu kao svjedoci, s obzirom na njihovu blisku povezanost s Bankman-Friedom, FTX-om i Alameda Researchom. 

FED upozorava banke na rizike vezane uz kripto

Coinbase postigao nagodbu s njujorškim regulatorom