SBF posjetio Bijelu kuću barem četiri puta

Sam Bankman-Fried imao je četiri sastanka sa suradnicima predsjednika Joea Bidena prije kolapsa FTX-a.

Otkriveno je da je bivši izvršni direktor FTX-a, Sam Bankman-Fried, imao vrlo bliske veze s Washingtonom. Posjetio je Bijelu kuću najmanje četiri puta prije kolapsa svoje kripto burze u studenom, a svi su posjeti bili prije izbora, sredinom mandata u SAD-u.

Bankman-Fried bio je uz Georgea Sorosa glavni donator demokratskih političara i uplatio je 5,2 milijuna dolara za kampanju predsjednika Joea Bidena.

SBF se sastao s predsjednikovim savjetnikom Steveom Ricchettijem 22. travnja i 12. svibnja, a sa savjetnicom za politiku Charlotte Butash 13. svibnja.

Osim toga, bivši se milijarder također navodno sastao s Ricchettijem i nedavno, točnije 8. rujna, a taj se sastanak nije pojavio u zapisima posjetitelja. Poznato je da je SBF podržavao političare s pro-kripto uvjerenjima.

Dok neki izvori tvrde da se na sastanku nije razgovaralo o politici i da su razgovori bili usredotočeni na kripto industriju, burze i prevenciju pandemije, otkriće je pobudilo sumnju u zajednici, koja od predsjednika Joe Bidena traži objašnjenje čestih posjeta SBF-a.

Ove vijesti pokazuju razinu privilegiranosti i pristup koji je Sam Bankman-Fried uživao u Washingtonu kao jedan od glavnih donatora vladajuće stranke. Treba reći kako, otkad je pao u nemilost, demokratski političari vraćaju njegove donacije izravno ili putem dobrotvornih organizacija.

Ark Invest kupio novu količinu dionica Coinbasea

Bankman-Fried unovčava velike količine kripta