Dionice Robinhooda koje svojataju BlockFi i FTX idu neutralnom brokeru

Sporne dionice Robinhooda mogle bi se prenijeti na neutralnog brokera ili na escrow račun dok sudovi utvrđuju pravog vlasnika.

Zajmodavac digitalne imovine BlockFi nedavno je tužio bivšeg izvršnog direktora FTX-a, Sama Bankman-Frieda, kako bi potraživao dionice koje su navodno bile založene kao kolateral za više od 600 milijuna dolara koje je BlockFi posudio Alameda Researchu.

Čak 56 milijuna dionica Robinhood Marketsa, koje su trenutačno zamrznute, vrijede oko 450 milijuna dolara. One su u vlasništvu holding tvrtke Sama Bankman-Frieda pod nazivom Emergent Fidelity Technologies i ta će tvrtka nastaviti držati dionice dok se ne izda sudski nalog.

Stečajni sudac Michael Kaplan navodno je izjavio da će 9. siječnja razmotriti treba li dionice prenijeti na neutralnog brokera koji je pod jurisdikcijom Sjedinjenih Država, nakon zahtjeva BlockFi-a .

Kaplan je napomenuo da će razmotriti pitanja o tome tko je vlasnik dionica nakon što odvjetnici budu imali više vremena za analizu konkurentskih argumenata.

FTX je 23. prosinca zatražio od suda da spriječi BlockFi u potraživanju dionica Robinhooda. Argument je da stranke u sporu, što uključuje BlockFi, Bankman-Frieda i vjerovnika FTX-a, Yonathana Ben Shimona, imaju priliku sudjelovati u urednom postupku potraživanja.

U međuvremenu, izjava pod prisegom koju je podnio bivši izvršni direktor FTX-a otkrila je da je posudio 546 milijuna dolara od Alamede za kupnju vrlo traženih dionica Robinhooda. Sredstva je Alameda Research posudila Bankman-Friedu i suosnivaču FTX-a, Garyju Wangu.

Tri perspektivna projekta na Cardanu

Dnevni pregled 29.12.’22. – Fidži usvaja BTC kao sredstvo plaćanja?