Terra Luna Classic ponovno u top 40 kriptovaluta

Terra Luna Classic (LUNC) vratila se u top 40 kriptovaluta, premašivši milijardu dolara po tržišnoj kapitalizaciji.

Iako je došlo do korekcije, odnosno dnevnog pada od 11,5 posto u vrijeme pisanja teksta, LUNC i dalje bilježi tjedni rast veći od 20 posto. U jednom trenu taj je rast bio na razini od gotovo 40 posto.

Na iznenadni porast tržišne cijene LUNC-a vjerojatno su utjecali događaji paljenja tokena o kojima je izvijestio influencer Crypto King. Kripto influencer, kojeg podržava 68.800 pratitelja na Twitteru, tvrdi da je projekt Burn And Build isključivo posvećen oživljavanju Terra Luna Classica.

Najveći posao odradio je Binance koji je spalio više od 20 milijardi tokena, to jest više od 50 % ukupno. Međutim, do današnjeg pada vjerojatno je došlo također upravo zbog najveće svjetske kripto burze, odnosno njezine današnje najave.

Binance je otkrio da će, kao dio promjena u LUNC burnu, sada spaljivati 50 % svih LUNC promptnih i maržnih naknada za trgovanje, za razliku od dosadašnjih 100 %. Promjene stupaju na snagu 28. prosinca.

Također, Binance je najavio da će odgoditi sljedeću seriju spaljivanja LUNC-a za 1. ožujka 2023., u odnosu na 1. siječnja 2023 koji je bio predviđen. Burza je izjavila i da je kontaktirala Terra Grants Foundation kako bi dogovorila da ne bude kovanja novih tokena.

U tu će svrhu Binance otvoriti novi burn novčanik. Burza će također nastojati staviti svoj novčanik na popis dopuštenih kako bi spriječila porez prilikom prijenosa između tih novčanika. Međutim, Binance može u potpunosti zaustaviti spaljivanje LUNC-a ako se promjene ne izvrše.

Promjena mehanizma za spaljivanje LUNC-a implementirana je kako bi se nastavila podrška Terra Classic zajednici u smanjenju ponude LUNC tokena i posljedično rastu cijene tokena.

Spomenimo i kako se Do Kwon, bivši čelnik propalog Terra projekta, prema svemu sudeći nalazi u Srbiji. Ostaje nepoznanica kako je Do Kwon ušao u Srbiju s obzirom na to da mu je Južna Koreja poništila putovnicu.

Argo prodao rudarsko postrojenje Galaxy Digitalu

Ulagači tuže kripto burzu Gemini i blizance Winklevoss