Mazars obustavlja revizije za sve kripto burze

Revizorska tvrtka koja je potvrdila Binanceov dokaz rezervi obustavila je računovodstvene aktivnosti za sve kripto burze.

Kripto burze nakon kolapsa FTX-a našle su se pod intenzivnim nadzorom javnosti u pogledu njihove solventnosti. Dok burze objavljuju svoje dokaze o rezervama (PoR) kako bi umirile ulagače, zajednica ističe određenu zabrinutost jesu li takva izvješća legitimna.

Mazars, multinacionalna računovodstvena tvrtka koju je Binance imenovao da provede njihovo PoR izvješće, sada je objavila da će privremeno obustaviti sve računovodstvene usluge za kripto burze.

Binance ima poteškoća s pronalaženjem računovodstvene tvrtke koja bi provela novo izvješće o dokazu rezervi jer je pod povećalom javnosti.

„Mazars je naznačio da će privremeno pauzirati svoj rad sa svim kripto klijentima na globalnoj razini, što uključuje Crypto.com, KuCoin i Binance. Nažalost, to znači da trenutačno nećemo moći surađivati s Mazarsom“, rekli su iz Binancea u izjavi objavljenoj u petak.

Glasnogovornik Mazarsa potvrdio je da je to slučaj.

Binance i dalje poduzima korake kako bi zadobio povjerenje ulagača, a CEO je aktivniji nego ikad na Twitteru. Izvršni direktor Binancea izjavio je za Twitter kako za njega masovna povlačenja nisu predstavljala problem.

U današnjoj izjavi Binance je ustvrdio da su se obratili brojnim velikim tvrtkama, uključujući Veliku četvorku, i nijedna od njih nije voljna izraditi PoR izvješće za njihovu kripto burzu.

Iako nije dan vremenski okvir za daljnje razjašnjavanje PoR-a, Binance je naveo: „Prihvaćamo dodatnu transparentnost i tražimo kako najbolje pružiti te detalje u nadolazećim mjesecima“.

I revizori i investitori razumljivo su oprezni nakon višestrukih posljedica kolapsa FTX-a. Revizori imaju poteškoća s pružanjem potpunih usluga revizije, a investitori su požurili zaštititi svoja sredstva od potencijalnih problema s Binanceom.

Binance je proveo test na stres u zajednici u vezi s masovnim povlačenjima na platformi tvrtke koji se pokazao dobrim.

Sve je više dokaza da Binance sva sredstva kupaca drži u omjeru 1:1 i da je malo vjerojatno da će doživjeti sudbinu sličnu FTX-u.

Ako Binance padne, šteta za kripto industriju bila bi značajna i najvjerojatnije bi nas vratila mnogo godina unatrag. Budući da su najveća i najpouzdanija kripto burza, imperativ je industrije da ostanu solventni.

Samo vrijeme može pokazati, ali čini se da Binance donosi ispravne odluke, a njihova transparentnost korak je više od većine kripto burzi.

U samo devet dana kripto kitovi kupili bitcoine u vrijednosti od 726 milijuna dolara

Binance.US pristaje kupiti Voyagerovu imovinu za 1,02 milijarde dolara