Goldman Sachs planira uložiti milijune dolara u kripto tvrtke

Goldman Sachs navodno želi kupiti kripto tvrtke i već provodi dubinsku analizu nekih kompanija.

Budući da su vrijednosti kripto tvrtki pale pod utjecajem nedavnog debakla FTX-a, jedna od najvećih svjetskih banaka, Goldman Sachs, želi uskočiti s milijunima dolara za kupnju ili investiranje u kripto tvrtke dok su cijene niske.

Iako trenutačno nije poznato o kojim je točno kompanijama riječ, iz Goldman Sachsa potvrdili su svoj interes, kao i to da su operacije dubinske analize kompanija već u tijeku.

U intervjuu za Reuters, Mathew McDermott, direktor odjela za digitalnu imovinu Goldman Sachsa, rekao je da velike banke vide prilike u tom prostoru jer je kolaps FTX-a istaknuo potrebu za većom regulacijom unutar industrije. A financijske institucije vole regulaciju.

Komentirajući debakl FTX-a, McDermott je primijetio da je u smislu raspoloženja tržište naišlo na pad sentimenta. Međutim, dodao je da, iako je FTX postao simbol neuspjeha sektora, temeljna tehnologija koja stoji iza industrije i dalje radi.

Likvidacijska kriza FTX-a i saga o bankrotu okrenuli su kripto prostor naglavačke od početka studenog. Kolaps FTX-a i dalje ima domino efekt, utječući na tvrtke usmjerene na kriptovalute koje su u određenoj mjeri izložene toj kripto burzi.

Zbog toga institucionalni ulagači poput Goldmana traže prilike za kupnju i ulaganje po nižim cijenama, dok učinci FTX-a smanjuju vrijednosti.

Dok je kolaps FTX-a unazadio prostor u smislu generalnog interesa za kripto, neki institucionalni igrači rade na poticanju institucionalnog usvajanja. Tako se kripto banka SEBA udružila s financijskom tvrtkom HashKey Group kako bi ubrzali usvajanje kripta u Hong Kongu i Švicarskoj.

GameStop reže radna mjesta

ConsenSys pojasnio kako koristi podatke korisnika MetaMaska