SBF nije siguran hoće li doći na saslušanje u SAD

Iako su zakonodavci htjeli da osnivač FTX-a svjedoči o propasti svoje bivše kompanije, čini se da je on odlučio da se tomu neće odazvati.

Sam Bankman-Fried odgovorio je na poziv američke zastupnice Maxine Waters, rekavši da nije siguran hoće li biti spreman sudjelovati na zakazanom saslušanju 13. prosinca u Washingtonu. SBF je pozvan da svjedoči pred Odborom za financijske usluge Zastupničkog doma Kongresa.

„Cijenimo što ste bili iskreni u svojim raspravama o onome što se dogodilo na FTX-u“, napisala je kongresnica. „Vaša spremnost da razgovarate s javnošću pomoći će klijentima tvrtke, investitorima i drugima“, napisala je Waters SBF-u.

Poziv nije bio zahtjev ili sudski poziv, a Bankman-Friedov odgovor nije bio ni pozitivan ni negativan.

„Kad završim s proučavanjem i revizijom onoga što se dogodilo, osjećat ću se kao da je moja dužnost pojaviti se pred odborom i objasniti cijeli slučaj. „Nisam siguran hoće li se to dogoditi do 13., ali kad se dogodi, svjedočit ću“, napisao je SBF na Twitteru.

Kripto Twitter komentirao je Bankman-Friedov očito nonšalantan stav prema pozivu.

„Naši izabrani predstavnici pokazuju veliku suzdržanost u izražavanju svojih očekivanja. I dalje ova varalica vrijeđa njihov autoritet. Kakva sramota“, tvitao je Paul Grewal, glavni pravni službenik u Coinbaseu.

Inače, otkako je FTX 11. studenoga 2022. podnio zahtjev za stečajem, Bankman-Fried je na, kako neki nazivaju, „turneji isprika“. Bivši milijarder i pobornik učinkovitog altruizma dao je nekoliko intervjua, uključujući onaj za Good Morning America i Andrewju Sorkinu za New York Times.

Spor Ripplea i SEC-a bliži se kraju

Bloombergov analitičar kaže da je kripto u završnoj fazi medvjeđeg tržišta