Burze u UK moraju otkriti podatke klijenata

Londonski sud naredio je da šest kripto burzi mora podijeliti pojedinosti o klijentima radi pomoći u slučaju prijevare od 10,7 milijuna dolara.

Visoki sud u Londonu naložio je da šest burza kriptovaluta, uključujući Binance, Coinbase, Luno i Kraken, moraju otkriti informacije o klijentima kako bi se ušlo u trag 10,7 milijuna dolara koji su 2020. ukradeni s jedne burze sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Burza koja ostaje anonimna jer nastavlja pratiti ukradena sredstva uspjela je ući u trag 1,7 milijuna dolara nezakonito stečenih dobitaka nakon što je hakirana krajem 2020.

Ta sredstva raspršena su na 26 računa na šest off-shore kripto burzi, od kojih sve sada moraju predati dokumente prema novom britanskom pravilu koje se primjenjuje na strane tvrtke.

„Ovaj je slučaj velik korak naprijed za one koji pokušavaju vratiti imovinu koja je prijevarom oteta i premještena preko granica“, rekao je Syedur Rahman, partner u odvjetničkoj tvrtki Rahman Ravelli, koja je zastupala tu burzu sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Prijevare povezane s kriptovalutama doživjele su nagli porast ove godine, a ActionFraud otkriva da je u Ujedinjenom Kraljevstvu ukradeno 273 milijuna dolara, što je povećanje od 32 % u odnosu na prethodnu godinu.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva prošli je tjedan poduzela korake kako bi spriječila širenje kripto kriminala, nakon što je glasala za davanje širih ovlasti vlastima za zapljenu kripto imovine povezane s kriminalnim aktivnostima.

TBD Jacka Dorseyja odustao od zaštite naziva Web5

Procurio novi porezni EU zakon za kripto