Počinje snimanje miniserije o FTX-u

Amazon je od redatelja koji stoje iza Marvelove franšize Osvetnici naručio miniseriju temeljenu na kolapsu kripto burze FTX.

Prema novinama Variety, Joe i Anthony Russo, redatelji filmova Osvetnici: Rat beskonačnosti i Osvetnici: Završnica, kao i Netflixovog Sivi čovjek, producirat će seriju od osam epizoda preko svoje produkcijske tvrtke ABGO.

Seriju će napisati David Weil, koji je zaslužan za Amazonove Hunters i Solos, kao i Invasion na Apple TV+. Temeljit će se na „insajderskom izvješćivanju“ više neimenovanih novinara koji su pratili sagu o FTX-u i osnivaču i bivšem izvršnom direktoru tvrtke Samu Bankman-Friedu.

Opisujući kolaps FTX-a kao „jednu od najbezobraznijih prijevara ikada počinjenih“, braća Russo nazvala su Bankman-Frieda „izuzetno misterioznom figurom sa složenim i potencijalno opasnim motivima“.

Predviđeno je da Amazon počne producirati seriju već u ožujku 2023., a dok su navedeni likovi i glumci koji će ih glumiti nepoznati, izvještava se da su braća Russo u pregovorima s prethodnim Marvelovim glumcima s kojima su radili kako bi popunili glavne uloge.

FTX i SBF vruća su roba

Industrija zabave već je proizvela nekoliko radova koji se fokusiraju na problematične poduzetnike i njihove tvrtke.

Amanda Seyfried glumila je osnivačicu Theranosa, Elizabeth Holmes, nedavno osuđenu na 11 godina zatvora zbog prijevare, u Huluovoj seriji The Dropout, dok su Jared Leto i Anne Hathaway nedavno glumili osnivače WeWorka, Adama i Rebeku Neumann u Appleovom WeCrashed.

Dosad je kripto industrija privlačila manje pozornosti Hollywooda, ali čini se da će se to promijeniti s više projekata koji se temelje na meteorskom usponu i padu Bankman-Frieda i njegove kripto burze FTX.

Prema nekim informacijama Apple se približava ugovoru za prava na knjigu Michaela Lewisa o FTX-u. Lewis, autor knjiga The Big Short, Moneyball i Flash Boys, proveo je šest mjeseci putujući i intervjuirajući Sama Bankman-Frieda za knjigu.

Nekoliko nefikcijskih projekata temeljenih na kolapsu FTX-a također žuri s produkcijom. Prema The Hollywood Reporteru, studio XTR radi na dokumentarcu koji je trenutačno u produkciji na Bahamima, mjestu sjedišta FTX-a.

Vice Media i tehnološka publikacija The Information pritom produciraju konkurentski dokumentarac.

Bored Ape NFT prodan za milijun dolara

Binance prikuplja milijardu dolara za fond za oporavak