Trump prestigao Harris na Polymarketu

Današnje objave završit ćemo s Donaldom Trumpom, koji je doživio nagli rast izgleda da će upravo on osvojiti novi mandat, i to na Polymarketu, decentraliziranoj platformi za klađenje.

Trumpove su šanse za pobjedu u nadolazećoj predsjedničkoj utrci dosegle 51,1 %, u odnosu na poziciju trenutačne potpredsjednice SAD-a, Kamale Harris, od 48,3 %, što ukazuje na znatnu promjenu u trendovima klađenja otkako je predsjednik Joe Biden napustio utrku u sedmom mjesecu. Polymarket, procijenjen na 1,3 milijarde dolara, imao je različite procjene i za Trumpa i za Harris tijekom cijele kampanje, pri čemu je Harris vodila veći dio devetog mjeseca. Zanimljivo, u svega mjesec i pol, od 1. 7. do 14. 8., šanse Harisove za pobjedu porasle su s pet na 54 %, gurnuvši Trumpove šanse sa 66 na 44 % na toj platformi.

Ovakvom je preokretu znatan doprinos možda dao i Elon Musk koji se u subotu prvi put pojavio na Trumpovom skupu, u Butleru u Pennsylvaniji, gdje je Trump preživio pokušaj atentata. Musk je još jednom otvoreno podržao Trumpa, nazivajući ga jedinim kandidatom za očuvanje demokracije u Americi. Osvrćući se pak na Polymarketova predviđanja, najbogatiji ih je čovjek svijeta nazvao točnijim od anketa jer je, kako kaže, tu stvarni novac u pitanju. Naime, rezultati na Polymarketu u suprotnosti su s nacionalnim anketom New York Timesa, gdje Harris vodi s 49 %, u usporedbi s Trumpovih 47 % šansi za pobjedu.

Podsjetimo, kripto je prvi put u povijesti američkih izbora postao pitanje od nekakvog značaja u predizbornoj utrci. Trump aktivno podržava digitalne valute, NFT-e i decentralizirane financije, privlačeći birače koji cijene tehnološke inovacije. S druge strane, Harris je oklijevala s konkretnim izjavama. Međutim, nedavno je objavila planove za poticanje rasta digitalne imovine nakon dugotrajne šutnje o toj temi.

Bitcoin je imovina s najboljim rezultatima u ovoj godini

Bitcoin je imovina s najboljim rezultatima u ovoj godini! Zlato i srebro daleko iza!