Vrhunac bull marketa u petom ili šestom mjesecu sljedeće godine

Povijest doista ide u prilog cjenovnim izgledima bitcoina a i kripto tržišta generalno za četvrto tromjesečje, ali kritična komponenta bit će rast potražnje. A tu su naravno u glavnoj ulozi bitcoin spot ETF-ovi, koji bilježe tri dana uzastopnih negativnih tokova, čime su trodnevni kumulativni odljevi dosegli preko 388 milijuna dolara. To dakako nije dobra vijest, no već s idućim tjednom tu bi moglo doći do preokreta nakon što tržište prožvače događaje na Bliskom istoku, no ako ne bude nove eskalacije.

I kada zapravo možemo očekivati vrhunac tržišta? Kada prodati ako baš niste hodler? Prema izvješću CoinMarketCapa, bull market ubrzava i sto je dana ispred tipičnog četverogodišnjeg ciklusa. Napomenimo da je četverogodišnji ciklus bitcoina važan koncept koji odražava tržišnu dinamiku kriptovaluta. Ciklus je usko povezan s događajima halvinga bitcoina, koji smanjuju nagrade BTC rudarima otprilike jednom svake četiri godine ili kada se izrudari 210.000 novih BTC blokova. Prepolovljavanja bitcoina obično znatno utječu na cijenu BTC-a, a bikovska tržišta povijesno dosežu vrhunac 518 do 546 dana nakon događaja prepolovljavanja.

S obzirom na to da je ovaj ciklus ubrzan zbog ranijeg postizanja all time higha bitcoina, iz CoinMarketCapa ukazuju na potencijalni vrhunac između sredine petog i sredine šestog mjeseca 2025. Pritom ističu i da je BTC potencijalno na putu da prekine svoj tradicionalni četverogodišnji ciklus i uđe u super-ciklus, potaknut institucionalnim usvajanjem, ETF-ovima i promjenom tržišne dinamike.

Također, među čimbenicima koji upućuju na to da će BTC možda prekinuti svoj tradicionalni četverogodišnji ciklus CMC je spomenuo rastuću korelaciju bitcoina s tradicionalnom imovinom, kao što su zlato i tehnološke dionice. Uostalom, čak i jedan Forbes smatra da bitcoin postaje dio mainstreama, prema ovotjednom objavljenom članku.

Uptober ili Rektober?

Razne kripto vijesti