Većina vodećih altova u plusu

A kao što to uvijek biva, uz bitcoin jačaju i altovi. Tako je većina vodećih kriptovaluta radni tjedan zaključila u zelenom, s time da u dnevnim dobitcima prednjače meme coini Floki, Shiba Inu, Pepe i Bonk. Pa je li došlo vrijeme za mini alt sezonu? Moguće je, ali samo ako se bitcoin odluči predahnuti, odnosno ako padne njegova dominacija, koja je i dalje iznad 50 posto.

Što se onih najvećih altova tiče, ether je iznad 2650 dolara i čini se da bi napokon i njegovi ETF-ovi mogli okrenuti trend prema pozitivi jer priljevi su sve češći. Ali za razliku od bitcoina, čije su ETF-ove investitori objeručke prihvatili jer BTC percipiraju kao digitalno zlato, dakle kao svojevrsnu zaštitu od inflacije, Ethereum se bori s narativom jer kako objasniti tehnološki manje potkovanim investitorima što vodeći blockchain pametnih ugovora zapravo jest. Konkretno, narativ o svjetskom računalu Ethereumovog blockchaina ne nailazi tako lako na tradicionalne financijske ulagače kao Bitcoinov narativ o digitalnom zlatu.

BNB je također u blagom plusu, iznad 600 dolara, a dio analitičara predviđa povratak bikovskog raspoloženja oko Binanceovog coina i zbog izlaska iz zatvora bivšeg izvršnog direktora i suosnivača najveće svjetske burze, Changpeng Zhaoa, ili kraće CZ-a, i hypea koji bi se oko toga mogao stvoriti.

Solanin SOL u dnevnom je plusu od dva posto, s cijenom od 156 dolara u trenutku snimanja videa, s time da je entuzijazam u zajednici izazvalo i izvješće koje je ovoga tjedna objavio financijski div VanEck, u kojem se predviđa da bi se SOL mogao popeti na 330 dolara, potencijalno zauzevši 50 % tržišne kapitalizacije ethera.

Jak skok od osam posto bilježi i Doge. Možda zbog planova za pokretanje virtualnog stroja na Dogecoinovom blockchainu, ali vjerojatnije jer je Elon Musk opet spominjao svoj omiljeni kripto. Zato što je, kad Musk tvita ili progovori o Dogeu, skok u pravilu neminovan. Spomenimo još i Cardano, čija je ADA ponovno preskočila Tronov TRX i s tjednim rastom od 12 posto došla na 40 centi.

Vrh ciklusa u desetom mjesecu sljedeće godine

Kamala Harris prekinula šutnju oko kripta