Kamala Harris prekinula šutnju oko kripta

I za kraj – politika, na koju nije imun ni kripto. Dapače, američki predsjednički izbori promatraju se kao jedan od značajnijih katalizatora rasta. Pogotovo ako u Bijelu kuću ponovno zasjedne Donald Trump. Ali sada je napokon i demokratska predsjednička kandidatkinja, Kamala Harris, prekinula šutnju oko digitalne imovine, obećavajući poticanje ulaganja u industrije umjetne inteligencije i digitalne imovine.

Harris je rekla i da planira osigurati da SAD ostane dominantan u tehnologijama u nastajanju, kao što su blockchain, AI i kvantno računalstvo, ističući da će ti sektori definirati sljedeće stoljeće. Njezini komentari predstavljaju kontrast spram, od strane kripto industrije percipiranog neprijateljstva, administracije Joea Bidena prema ekosustavu digitalne imovine, administracije koje je doduše i ona član.

Ali unatoč ipak prilično suzdržanim naporima Harrisove da pridobije kripto glasače, Trump se i dalje de facto smatra pro-kripto kandidatom. Zato što je Trump puno izravniji i tvrdi da želi učiniti SAD svjetskom prijestolnicom kripta i bitcoina. U sedmom je mjesecu održao uvodni govor na blockchain konferenciji u Nashvilleu, iznoseći ideju stvaranja nacionalnih rezervi bitcoina, rekavši usput da će otpustiti Garyja Genslera s mjesta predsjednika SEC-a prvog dana svog predsjedništva.

Trump je također izdao niz NFT-ova, a nedavno je promovirao i DeFi projekt pod nazivom World Financial Liberty, kojim upravljaju njegovi sinovi. Čak je postao prvi bivši američki predsjednik koji je javno izvršio transakciju bitcoinom kada je prošloga tjedna kupio hamburgere u vrijednosti od gotovo tisuću dolara vodećom kriptovalutom u bitcoin friendly baru u New Yorku.

Stoga, unatoč svim kontroverznim stavovima i ispadima Donalda Trumpa, da se blago izrazimo, velik dio kripto zajednice i vodećih ljudi u industriji snažno navija za bivšeg predsjednika, koji je očito nanjušio da ima nečega u tom kriptu, u toj blockchain tehnologiji.

Većina vodećih altova u plusu

Bitcoin pred najboljim zatvaranjem 9. mjeseca u povijesti!