Binance predstavio zajmove s fiksnom kamatom

Vodeća svjetska burza kriptovaluta najavila je pokretanje nove usluge pod nazivom Zajmovi s fiksnom kamatnom stopom. Ova usluga omogućava korisnicima posuđivanje stablecoina uz korištenje fiksnih kamatnih stopa.

Binance zajmovi s fiksnom kamatnom stopom imaju za cilj pružiti korisnicima veću kontrolu nad njihovim financijskim odlukama. Namijenjen je onima koji žele zaraditi stalne povrate na svoje posjede stablecoina ili posuđivati u stabilnom okruženju usred tržišnih fluktuacija.

Uvođenje nove ponude proizvoda nastoji se pozabaviti velikim problemom mnogih trgovaca: neizvjesnošću kamatnih stopa. Za razliku od tradicionalnih zajmova, ova usluga omogućava i zajmodavcima i zajmoprimcima da osiguraju stabilnu kamatnu stopu na određeno vrijeme, čime se eliminira nepredvidiva priroda promjenjivih stopa. Takva struktura fiksne stope osigurava to da zajmodavci mogu točno predvidjeti svoju zaradu, dok zajmoprimci mogu upravljati svojim otplatama bez straha od neočekivanog povećanja troškova.

Za korisnike zainteresirane za posuđivanje stablecoina, Binance zahtijeva osiguranje kolaterala u vrijednosti većoj od željenog iznosa zajma. Ovakva prekomjerna kolateralizacija osigurava sigurnosnu mrežu za transakcije. Tvrtka je također postavila minimalni iznos zajma na 50.000 dolara, ciljajući tako na korisnike koji žele donositi značajne financijske odluke s jasnim razumijevanjem svojih troškova i povrata. Što se tiče zajmodavaca, iz Binancea kažu da mogu imati koristi od fiksne godišnje postotne stope na svoja ulaganja, osiguravajući stabilan prihod bez nepredvidivosti varijabilnih povrata.

Kako bi se dodatno poboljšalo korisničko iskustvo, iz Binancea su u proces zajma s fiksnom kamatnom stopom uključili i automatizirane značajke kao što su opcije automatskih otplata i automatske obnove. Prema tvrtki, ti su alati dizajnirani za pojednostavljenje upravljanja zajmovima, pomažući korisnicima da izbjegnu propuštene otplate i minimizirajući rizik likvidacije kolaterala zbog nestabilnosti tržišta. Trenutačno, uz ovaj najnoviji proizvod, Binance nudi i fleksibilne zajmove i VIP zajmove, od kojih je svaki osmišljen kako bi zadovoljio različite potrebe korisnika.

Kina sve bliže ukidanju zabrane kripta?

Bitcoin pred ulaskom u “paraboličnu fazu” ciklusa