Willy Woo predviđa rast bitcoina na 700 tisuća dolara

Što dalje očekivati što se kripto tržišta i naravno cijena tiče? Unatoč oporavku u usporedbi s jučerašnjim cijenama, pad bitcoina prema 60 tisuća, pa i niže, svakako je moguć.

Primjetna je slabost cijene bitcoina s nižim maksimumima, kako to ističe i slavni trgovac Peter Brandt. Međutim, ako i dođe do dodatnog povlačenja, to nikako ne znači da je krah na pomolu. Povijesno gledano, kripto tržište ima tendenciju loše izvedbe u drugom dijelu trećeg kvartala, ali analitičari očekuju da bi oko desetog mjeseca bitcoin i ostatak kripta trebali izaći iz konsolidacije. Možda i ranije.

Prema poznatom pseudonimnom analitičaru i trgovcu Rekt Capitalu, to bi se moglo dogoditi već za 30-ak dana. Sve u svemu, do tog će proboja doći vrlo brzo i onda slijede novi all time highovi, novi rast i ekspanzija koja bi prema analitičarima jedne od vodećih kripto burzi, Geminija, mogla potrajati i sljedeće dvije godine.

Naime, unatoč nemalom broju onih koji smatraju da bi bull mogao biti gotov krajem 2024. ili početkom 2025., ili pak da se ciklički vrhunac dogodio u trećem mjesecu postizanjem sadašnjeg all time higha, iz Geminija kažu da postoji nekoliko snažnih vjetrova u kripto leđa. Konkretno, kombinacija povoljne monetarne politike, regulatornih promjena i razvoja infrastrukture potaknut će rast, čak i usprkos nedavnim tržišnim volatilnostima, prognoziraju analitičari te kripto burze u svom najnovijem izvješću Institutional Insights. Popularni on-chain analitičar Willy Woo pak predviđa da bi bitcoin mogao rasti i na 700 tisuća dolara.

„Nitko ne zna koja će biti konačna cijena bitcoina, ali jednostavna matematika može nam dati gornju granicu. Sveukupno bogatstvo iznosi 500 bilijuna dolara. Ako BTC zahvati sve to, a to se nikad neće dogoditi, cijena bi mu bila 24 milijuna dolara“, piše Woo na X-u.

Pa koja će onda biti realna alokacija, pita se Woo i odmah daje odgovor. Ako pretpostavimo da bi tri posto od ukupnog bogatstva bilo alocirano u BTC, a to je i konzervativno s obzirom na to da se tim postotkom baratalo 2014. kada bitcoin ni izbliza nije bio dio mainstreama, onda bi cijena iznosila 700-injak tisuća dolara po komadu.

U drugom postu Woo kaže da će bitcoin s vremenom tržišnom kapitalizacijom prestići sve fiat valute. A nakon te točke preokreta investitori će tražiti nove assete koji mogu pobijediti BTC. Za početak bi to mogle biti kompanije koje svoj profit pohranjuju upravo u bitcoinima. „Michael Saylor bio je prvi CEO na burzi izlistane tvrtke koji je to shvatio, ali mnogi novi dolaze“, zaključuje Woo.

Bitcoin se bori da održi razine iznad 62K USD

„Najbolja je strategija bitcoin strategija“