I Hong Kong razmišlja o strateškim rezervama BTC-a

Netom nakon Trumpovog govora veliku je pažnju privukao Johnny Ng, istaknuti član zakonodavnog vijeća Hong Konga i poznati zagovornik Weba 3.0, koji je izrazio svoju podršku uvođenju bitcoina u financijske rezerve te zemlje.

Johnny Ng vjeruje da bi dodavanje bitcoina nacionalnim rezervama moglo znatno doprinijeti gospodarskom okviru Hong Konga pod uvjetom da postoje pravi regulatorni uvjeti. Njegova inspiracija došla je naravno od Trumpa. I iako cijena bitcoina nije porasla odmah nakon Trumpovog govora, vjerojatno zbog kratkoročnih špekulacija, BTC je reagirao sa zadrškom, a u trenutku pisanja članka njime se trguje po ugrubo 69.700 dolara. To je inače razina koja nije viđena od sredine šestog mjeseca.

A vidljiva je i promjena tržišnog raspoloženja, koje je trenutačno na najvišim nivoima od trećeg mjeseca 2023., barem ako se gleda omjer pozitivnih i negativnih komentara oko BTC-a, kako je primijetila analitička platforma Santiment. Iz Santimenta su u petak, dakle kada je bitcoin bio tek oko 67K, postavili i anketu ispitujući korisnike kada očekuju da će BTC doći do dosadašnjeg all time higha. Njih više od 70 posto misli da će se to dogoditi najkasnije do kraja desetog mjeseca. Nadalje, kripto indeks straha i pohlepe pokazao je razinu pohlepe od 74, što je povratak na visine koje nisu viđene od početka šestog mjeseca.

Još jedan čimbenik koji je dao krila bitcoinu, pa onda i kriptu generalno, jesu, naravno, ETF-ovi, koji su tijekom prethodnog tjedna zabilježili kumulativne neto priljeve veće od pola milijarde dolara, označavajući četvrti uzastopni tjedan pozitivnih novčanih tokova. U tom četverotjednom periodu, u ETF-ove je ušlo gotovo tri milijarde dolara. A još jedan indikator koji sugerira novi all time high jest open interest za bitcoin fjučerse, koji je dosegao novu najvišu razinu svih vremena. Taj trenutačni vrh od 39,5 milijardi dolara pokazuje povećano zanimanje ulagača za bitcoin, što bi moglo prethoditi proboju prema novim rekordnim visinama.

Trump pogurao BTC prema 70K USD

U srijedu odluka o kamatama u SAD-u