„Bitcoin više neće ispod 60 tisuća dolara“

Vratimo se Trumpu… Na oduševljenje dobrog dijela kripto zajednice, a prije svega bitcoinera, Donald je potvrdio da će unatoč pokušaju atentata prisustvovati BTC konferenciji u Nashvilleu kao što je bio najavio.

U svojoj poruci na X-u, David Bailey, organizator konferencije, izjavio da je upravo razgovarao s Trumpovim timom i da je bivši predsjednik bio dobrog raspoloženja. Bailey je dalje dodao da je Trump bio uzbuđen što će ih sve vidjeti u Nashvilleu i održati govor koji se čuti diljem svijeta. I doista, mogao bi to biti novi moćni pokretač tržišta, pogotovo ako će se Trump dotaknuti nekih konkretnih kripto politika.

A brojna su nagađanja i da je nakon ovog vikend rasta lokalno dno cijene bitcoina sada formirano i da se definitivno ide prema uzlaznom trendu, prema novom rekordu svih vremena. Samson Mow, poznati zagovornik BTC-a, sada očekuje da vodeća kriptovaluta nikada više neće pasti ispod razine od 60.000 dolara. U konačnici, vjeruje da će dosegnuti nevjerojatnu cijenu od milijun dolara, pa i premašiti je. U tvitovima objavljenim ranije ove godine, Mow je podijelio svoja očekivanja da će BTC porasti na spomenutih nevjerojatnih milijun dolara, ako ne sljedeće godine, onda vrlo skoro u svakom slučaju.

Ali prijeđimo na neke malo realnije i kratkoročnije prognoze. Iz Matrixporta predviđaju da će se aktivnost kupnje BTC-a održati kroz dulje razdoblje, što ga čini manje ovisnim o makroekonomskim događajima. Prognoza je došla kao odgovor na više od milijardu dolara tjednog priljeva u spot Bitcoin ETF-ove u tjedan dana. Priljevi ETF-a bili su usko povezani sa smanjenjem inflacije i usporavanjem tržišta rada u Sjedinjenim Državama.

Popularni analitičar Rekt Capital pak kaže da se bikovska divergencija u potpunosti odigrala i da je bitcoin konačno probio svoj 1,5-mjesečni silazni trend. On predviđa da je BTC spreman za pokretanje novog rasta iznad 65.000 dolara. IntoTheBlock, tvrtka za kripto analitiku, također je primijetila da je vodeća kriptovaluta vratila razinu podrške od 62 tisuće dolara nakon snažnog vikenda. Iako je otpor jak, dovoljan bikovski zamah može spriječiti pritisak prodaje. „Ovo vraćanje ključne razine podrške vrlo je značajno i ukazuje na snažan kupovni interes i potencijal za daljnjom aprecijacijom cijena“, kažu analitičari te tvrtke.

Kreće nova faza rasta kripto tržišta?

Kina ukida zabranu kripta?