„Cijena bitcoina (BTC) do 12. lipnja dosegnut će najvišu razinu svih vremena“

Bitcoin, kralj kriptovaluta, na rubu je ispisivanja povijesti probijanjem rekordne vrijednosti svih vremena.

Prema 10X Researchu, magični broj koji treba gledati jest 72.000 dolara. Nakon što bitcoin prijeđe taj prag, očekuje se da će potvrditi proboj izvan obrnutog obrasca head and shoulders, pripremajući pozornicu za znatan rast.

Obrnuti obrazac head-and-shoulders bikovski je indikator koji signalizira kraj silaznog trenda i početak novog uzlaznog trenda. Markus Thielen, glavni mozak 10X Researcha, identificirao je ključne datume za taj potencijalni proboj.

Ključni datumi za promatranje

Prema Thielenu, bitcoin bi mogao doseći nove vrhunce danas, 7. lipnja, ili u srijedu, 12. lipnja. Formacija head-and-shoulders sugerira da bi bitcoin mogao porasti prema 83.000 USD-a nakon što probije liniju otpora na 72.000.

Međutim, sposobnost bitcoina da prijeđe granicu od 72.000 dolara ne ovisi samo o tehničkim obrascima. Jedan značajan čimbenik čine podaci o platnom spisku za nepoljoprivredne djelatnosti u SAD-u, koji će biti objavljeni kasnije danas. Ako podaci budu slabi, to bi moglo imati duboke implikacije na tržište kriptovaluta.

Utjecaj ekonomskih podataka na bitcoin

Slabi podaci o plaćama pojačali bi očekivanja toga da bi Američka središnja banka mogla slijediti Europsku središnju banku (ECB) u smanjivanju kamatnih stopa. Predviđa se da će taj očekivani potez potaknuti tržišta kriptovaluta, uključujući bitcoin.

Bikovski zamah: tehnički indikatori

Ispitujući grafikon bitcoina, vidimo dosljedno testiranje i kretanje iznad 50-dnevnih i 200-dnevnih pomičnih prosjeka, što ukazuje na bikovski zamah. Indeks relativne snage (RSI), oscilator zamaha, trenutačno je na 74,47, blizu zone prekupljenosti. To sugerira da bi se bitcoin mogao približiti privremenom prekomjernom stanju.

Što nam povijest govori?

Povijesno gledano, kada se RSI približi granici od 70K ili je prijeđe, to često prethodi povlačenju ili bočnom kretanju jer trgovci uzimaju dobit, a imovina konsolidira dobitke. To znači da je, iako je bitcoin na bikovskoj putanji, potreban određen oprez jer se približava točki otpora.

Pratite nas i dalje jer bi sljedećih nekoliko dana moglo biti ključno za bitcoin i šire tržište kriptovaluta.

Najveća tvrtka za rudarenje bitcoina prodala 63 % izrudarenih BTC-a u svibnju

Ulagači na oprezu uoči odluke o kamatama u SAD-u