Čak 80 % novolansiranih tokena na Binanceu u minusu

Svi se pitaju kada će sezona altova, koje će vjerojatno biti, no neki vjeruju da bi teorija o visokom riziku i visokim nagradama za ulaganje u altcoine mogla ostati samo na rizicima, a zbog promijenjenih narativa koji pokreću sadašnje kripto tržište.

Voditelj analitike 10x Researcha, Markus Thielen, kaže kako je, iako i dalje postoje određene taktičke prilike, era 100x povrata možda iza nas. Upozorio je da unatoč tomu što se očekuje rast altcoina u 2024. sudjelovanje retaila, koji je motor rasta altova, ostaje prigušeno, a pažnju odvlače ETF-ovi.

A postoje i oni koji sumnjaju da će uopće postojati alt sezona. Dapače, dio tih analitičara smatra da većina altcoina nikada više neće dosegnuti svoje all time highove. Razlog su naravno opet ETF-ovi i dominacija bitcoina, što pokazuje da je šire tržište preusmjerilo kapital s altcoina. Sukladno tomu, dominacija BTC-a približava se najvišoj razini od početka godine. Trenutačno je na 56,05 %, što je rast od 2,12 % u proteklih sedam dana, prema podacima TradingViewa.

A da altovima trenutačno ne cvatu ruže pokazuje i podatak da je više od 80 % tokena koji su uvršteni na Binance tijekom proteklih šest mjeseci izgubilo na vrijednosti od svog izlistavanja. Od 31 analiziranog tokena samo je njih pet cjenovno skočilo, uključujući novi memecoin zvan Memecoin (MEME), Ordi token (ORDI), Jupiter (JUP), Jito i Dogwifhat. Činjenica da je više od 80 % novolansiranih tokena u minusu signalizira izazovno tržišno okruženje za altove i moguće manje pluseve nego u prethodnim bull marketima.

Ali treba znati i jednu bitnu stvar koju bi svaki mali investitor morao imati na umu kada kupuje nove altove. Vrlo često tokeni koji se lansiraju na Binanceu više nisu sredstva ulaganja jer je sav njihov potencijal ili većina njihovog potencijala rasta već konzumirana. Umjesto toga, oni predstavljaju izlaznu likvidnost za insajdere, koji kapitaliziraju nedostatak pristupa maloprodaje kvalitetnim prilikama za rano ulaganje. Pojednostavimo, kada token bude izlistan na Binanceu, povlaštena ekipa uglavnom predstavnika rizičnog kapitala iliti VC-jevi, koji su imali pristup pretprodajnim rundama već su u tom trenutku u zaradi od deset pa i sto puta. Paradoksalno, u tom su smislu puno čišći, puno pravedniji presaleovi brojnih meme tokena, koji svima daju priliku ući u projekt u istom trenutku. Naravno, ako ne završe rug pullom.

„Bitcoin već sljedeći tjedan ide na novi ATH“

Bitcoin za vikend napada stari rekord od 69 tisuća dolara?