„Bitcoin već sljedeći tjedan ide na novi ATH“

S obzirom na sve navedeno, kako to uvijek biva kada BTC napravi iole znatniji pomak prema gore, sada neki trgovci i analitičari navode kako bi bitcoin mogao probiti rekordnu vrijednost svih vremena od ugrubo 73.700 dolara već sljedeći tjedan.

„Ako kripto dobije podršku u petak, bitcoin bi mogao premašiti 70 tisuća dolara tijekom vikenda. Test područja najviših vrijednosti od 71 do 74 tisuće dolara, prema našem mišljenju, mogao bi se dogoditi već početkom sljedećeg tjedna, što bi pokrenulo novu epizodu FOMO-a“, kaže Alex Kuptsikevich, viši tržišni analitičar FXProa. Singapurski QCP Capital također je dao slične ciljne cijene u obavijesti za klijente ranije ovog tjedna.

S druge strane, i dalje je puno onih koji smatraju da su pred nama mjeseci dosade. Prema osnivaču Capriole Investmentsa, Charlesu Edwardsu, cijena bitcoina mogla bi se konsolidirati nekoliko mjeseci prije uzlaznog zamaha u dugoročnom vremenskom horizontu. A s njim se slažu i analitičari ARK Investa, koji pak dodaju da bi cijena bitcoina nakon konsolidacije mogla ući u parabolični uzlazni trend, varirajući između cjenovnog raspona od 180.000 do 200.000 USD-a.

Pseudonimni analitičar poznat kao Rekt Capital ističe da je BTC napustio svoju opasnu zonu, trotjedni prostor nakon halvinga u kojem bitcoin može snažno pasti. „Tom je teroru kraj. A dno korekcije vjerojatno je već tu“, kaže Rekt. Na temelju prošlih ciklusa, taj analitičar vjeruje da je bitcoin sada u fazi ponovne akumulacije, kada digitalna imovina ima tendenciju bočnog trgovanja. „Faza reakumulacije koja je pred nama nije gotova. Upravo se odvija. Vjerojatno ćemo vijugati između 60.000 i 70.000 dolara sljedećih tjedana. Kao što smo vidjeli u ranijim ciklusima, to traje najmanje 150 dana“, zaključuje Rekt Capital.

Anthony Scaramucci, osnivač i izvršni partner SkyBridge Capitala, na CNBC-u je pak podsjetio na vijest o američkim mirovinskim fondovima koji su počeli kupovati BTC. Scaramucci vjeruje da se institucionalno usvajanje bitcoina događa upravo sada, te očekuje da će više mirovinskih fondova krenuti za BTC-om nakon informacija da je mirovinski fond Wisconsina uložio približno sto milijuna dolara u vodeću kriptovalutu. Smatra da će BTC u bliskoj budućnosti biti dio dugoročne taktičke strategije raspodjele imovine institucionalnih ulagača. „Isplativo je ući rano u BTC, a ja vjerujem da smo još u ranoj fazi“, dodaje Scaramucci.

Gotovo tisuću američkih velikih kompanija uložilo u BTC

Čak 80 % novolansiranih tokena na Binanceu u minusu