Kripto analitičar očekuje uzlet bitcoina, pozivajući se na prethodne cikluse rasta

Novo izvješće CryptoQuanta pokazuje očekivani rast cijene bitcoina (BTC) zbog prethodnih najviših vrijednosti u sezonama bikova.

Cijena bitcoina (BTC) zadržala je uzlazni trend u prvom tromjesečju 2024., gurajući šire tržište na nove vrhunce. Posljednjih je tjedana nekoliko optimističnih ulagača predvidjelo nove vrhunce za tržište zahvaljujući odobrenju promptnog Bitcoin ETF-a od strane Komisije za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Država (SEC).

Novo tržišno izvješće tvrtke za on-chain analizu, CryptoQuanta, pokazuje očekivani rast cijene bitcoina u sljedećih nekoliko mjeseci. Iako vrhunac trenutačnog ciklusa nije dosegnut, tržište se posljednjih tjedana suočilo s blagim korekcijama zbog makroekonomskih čimbenika.

Pristižu novi investitori

Analitičar je primijetio da će priljevi zabilježeni na tržištu odrediti njegove vrhunce i konačni kraj. Budući da priljevi na tržište iz promptnih ETF-ova nisu dosegnuli svoj vrhunac, u nadolazećim mjesecima očekuju se novi rast.

Crypto Dan, analitičar za digitalnu imovinu, objasnio je da smanjenje udjela BTC-a držanih šest mjeseci pokazuje da se novi investitori okreću kripto tržištu. Četvrto tromjesečje 2023. zabilježilo je povećana ulaganja tradicionalnih ulagača na tržištu jer su povećali svoju izloženost imovini.

„Smanjenje udjela bitcoina koji se drže dulje od šest mjeseci znači da se broj bitcoina kojima se trgovalo manje od šest mjeseci povećao, pa se može pretpostaviti da su pristigli novi ulagači.“

Prethodni vrhovi bitcoina potiču predviđanja

„Povijesno gledano, nakon priljeva novih ulaganja na tržište, cijeni je potrebno oko sedam do devet mjeseci da dosegne svoj vrhunac. U porastu 2017. zabilježeni su maksimumi nakon devet mjeseci priljeva.

Slično, u 2021. postignuti su najviši nivoi nakon sedam mjeseci, podižući cijenu imovine na najvišu razinu svih vremena, iznad 64.000 USD-a, prije nego što je započela sezona medvjeda. Ove godine tržište je od odobrenja ETF-ova iskusilo tri mjeseca stalnih tokova koji ukazuju na povećane brojke.

Čak i konzervativno, možemo očekivati da tržište još nije dosegnulo svoj vrhunac, a budući da sada možemo očekivati dodatne priljeve od američkih spot bitcoin ETF-ova, mogli bismo vidjeti nagli daljnji rast bitcoina u 2024. godini, tvrdi analitičar.“

Što koči bitcoin? Slothana prikupila preko 10 milijuna USD u presaleu!

Što donosi halving, koje su faze i koliko će trajati bull?