Bitcoin ETF-ovi preokreću trend odljeva – dobitak od 15,7 milijuna dolara

Bitcoin ETF-ovi oporavljaju se priljevom od 15,7 milijuna USD, ističući povjerenje ulagača i rast tržišta ulaganja u kriptovalute.

Spot Bitcoin ETF-ovi prekinuli su petodnevni trend neto otkupa. U ponedjeljak su prikupili neto priljev od 15,7 milijuna dolara. Ta je promjena znatan preokret nakon tjedna kada su ti fondovi doživjeli više od 885 milijuna dolara neto odljeva. Nedavni priljevi u Bitcoin ETF-ove pokazuju povjerenje ulagača i bili su dio tržišne izvedbe te kriptovalute. Vrijednost Bitcoina u jednom je trenutku dosegla 71.000 dolara, a dnevni obujam trgovanja porastao je za 26 %.

Najveći priljev dana došao je od Fidelityjevog Bitcoin ETF-a (FBTC), koji je zaradio 261 milijun dolara. Nakon FBTC-a, BlackRock Bitcoin ETF (IBIT) također je ostvario znatan neto priljev od 35,4 milijuna dolara. S druge strane, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zabilježio je umjereni neto odljev od 350 milijuna dolara istog dana. Ti potezi odražavaju promjenjivo okruženje ulaganja u kriptovalute, u kojem ulagači različito doživljavaju različite fondove.

Londonska burza izlistava kripto ETN-ove

Uspjeh američkih spot Bitcoin ETF-ova potiče i druge zemlje da razmotre takve investicijske proizvode. Londonska burza otkrila je da će Bitcoin i Ethereum novčanice kojima se trguje na burzi (ETN) biti kotirane aplikacije koje će se otvoriti u travnju, a početak trgovanja bit će 28. svibnja. Takav izbor naglašava sve veću svjetsku pozornost institucionalnoj izloženosti kriptovalutama. Štoviše, Grayscaleov CLO predvidio je puštanje Ethereum ETF-ova prije svibnja, sugerirajući sve veću raznolikost alternativa ulaganja povezanih s kriptom.

Hong Kong promatra rast Bitcoin ETF-ova

Hong Kong proučava regulatornu promjenu koja bi mogla omogućiti stvaranje i otkup u naturi za spot Bitcoin ETF-ove. Takav potez učinio bi ga drugačijim od gotovinskih transakcija tipičnih za američko tržište. Ako se ta reforma provede, preoblikovat će tržište ulaganja u kriptovalute u Hong Kongu, dajući ulagačima alternativnu priliku za ulaganje u proizvode povezane s Bitcoinom. Bloombergova analiza Erica Balchunasa o X-u i Rebecci Sin naglašava moguće implikacije takve promjene za financijski ekosustav regije.

Potencijalno uvođenje spot Bitcoin ETF-ova u Hong Kongu imat će duboke učinke na imovinu pod upravljanjem (AUM) i dinamiku tržišta. Usporedba uspjeha Bitcoin ETF-ova u SAD-u s imovinom pod upravljanjem od 62 milijarde dolara ukazuje na mogućnosti rasta i u Hong Kongu. Podaci ukazuju na povećanje trgovane vrijednosti hongkonškog ETF-a od 2010. do 2023., koja premašuje 450 milijardi dolara u posljednjem razdoblju. Takva tendencija odražava rastuću popularnost ulaganja u kriptovalute u regiji i predviđa svijetlu budućnost i za slične financijske instrumente.

Krenuo novi uzlet bitcoina?! EU ne zabranjuje anonimne kripto novčanike!

Odobrenje SEC-ove tužbe protiv Coinbasea zakočilo tržište