SLERF – novi meme kralj?

Je li rođen novi meme kralj? Moguće je. Ali ako i nije, meme fanovi dobili su novi token koji će vrlo vjerojatno igrati značajnu ulogu u toj kategoriji. Ime mu je SLERF.

SLERF je lanisiran na Solana blockchainu na temu ljenjivca, a iz presalea je izašao prije nešto više od jednog dana, sam zabilježivši u tom periodu više volumena trgovanja nego, pazite sad ovo, sve decentralizirane burze na Ethereum blockchainu.

Tako je SLERF zabilježio opseg trgovanja od više od 2,7 milijardi dolara u posljednja 24 sata, pokazuju podaci DEXScreenera. Ovaj volumen obuhvaća 800.000 trgovanja od 130.000 pojedinačnih trgovaca. Više od 1,7 milijardi dolara trgovanja odnosi se na Raydium, jedan od vodećih Solaninih DEX-ova. Nasuprot tomu, Ethereum DEX-ovi obradili su 2,3 ​​milijarde dolara kumulativnog volumena.

SLERF je lanisran nakon pretprodaje tokena tijekom koje je prikupio deset milijuna dolara od korisnika. Brzo je postao viralan na X-u nakon što je njegov razvojni programer rekao da su slučajno poslali sav prikupljeni SOL u protuvrijednosti od deset milijuna dolara korisničkog novca na burn adresu, odnosno adresu kripto novčanika koju nitko ne kontrolira, čime su izgubili pristup sredstvima.

I dok razvojni programer tvrdi da je do zapleta došlo zbog bezumnog pogrešnog klika, skeptici sugeriraju da je drama možda bila vrlo hrabar marketinški trik. Bilo kako bilo, projekt je time privukao nevjerojatnu količinu pozornosti, kako na društvenim mrežama, pa čak i mainstream medijima, tako i na samom tržištu.

SLERF je osim Raydiuma pušten i na ostale Solanine burze, uključujući Jupiter i Orcu, a potom je izlistan i na CEX-ovima, pa mu je s početne vrijednosti od gotovo tri centa cijena skočila na čak 1,4 USD u roku od samo nekoliko sati.

Treba reći i kako su neki već počeli nazivati SLERF blue-chip memeom iz razloga koji variraju od pravedne raspodjele među vlasnicima do percipirane buduće potražnje. Pojašnjenja radi, blue-chip dionice znak su stabilnosti i kvalitete na korporativnoj razini i obično se odnose na tvrtke koje imaju dugu povijest.

I dok SLERF luduje, članovi tima pokušavaju ispraviti štetu nanesenu presale sudionicima tražeći donacije od Solana zajednice. Više od 450.000 dolara donacija prikupljeno je danas od jutarnjih sati po europskom vremenu, pokazuju alati za praćenje adresa. Također, kripto burze kao što su HTX i Bitget već su obećale da će sve naknade za trgovanje SLERF-om preusmjeriti na adresu za donacije.

Je li bull gotov?

Je li bull gotov? Naravno da nije! Tek počinje!