Avalanche u top 10!

AVAX je s dnevnih 12 i tjednih 32 posto rasta, izbacio Dogecoin iz top 10 kriptovaluta, a ozbiljno prijeti i Cardanu. Ovaj uzlet dolazi nakon vijesti da Binance uvodi trgovanje AVAX-om s polugom do 75X na svojoj Futures platformi.

Tržište je danas uglavnom u crvenom, osim nevjerojatne Solane i dijela tokena iz njezinog ekosustava poput onog Jupiterovog i WIF-a, koji su u plusu 20-ak posto, ili pak Pyth Networka.

ADA je pak u padu 3,3 posto, i to unatoč pozitivnim vijestima iz Cardano zajednice koje kažu da je taj ekosustav dobio novi stablecoin pod nazivom USDM, što bi trebalo označiti prekretnicu. Radi se, naime, o prvom stabilnom tokenu na Cardanu koji je podržan fiatom, konkretno dolarom. Dakle, stablecoinu koji nije algoritamski ili neka varijanta istog. Pokretanje USDM-a mogao bi biti ključni trenutak koji će potaknuti DeFi na tom blockchainu, ali i općenito pomoći Cardanu da se trgne iz letargije.

A u letargiji je i XRP, koji je u minusu 2,8 posto. BNB je nakon perioda rasta ušao u blagu korekciju, a istovremeni rast SOL-a od 5,5 posto bio je dovoljan da Solana ponovno prestigne Binanceov blockchain i ostvari najvišu tržišnu kapitalizaciju svih vremena.

Zbog povećanja ukupne ponude SOL tokena, tržišna kapitalizacija trenutačno je gotovo 14 milijardi dolara veća od nekadašnjeg rekorda od 76,5 milijardi dolara, koji je Solana dosegla 7. 11. 2021. S obzirom na povećanje SOL-a u optjecaju, cijena je niža od all time higha, koji ugrubo iznosi 260 dolara, ali dosizanje i te razine samo je pitanje vremena.

Ether se trenutačno bori s razinom od 3500 USD-a. Njegova sljedeća značajna podrška leži oko oznake od 3300 dolara. Ako ether ne uspije održati svoju poziciju iznad tog praga, mogao bi pretrpjeti daljnje gubitke, potencijalno testirajući psihološku razinu od 3000 dolara. Razina otpora formirala se na oko 3800 USD-a. Naime, najveća koncentracija moguće prodaje nalazi se oko oznake od 3700 dolara, gdje je približno 991.000 adresa zajedno steklo 4,35 milijuna ethera, što s tehničkog aspekta sugerira ogromnu prepreku daljnjem rastu cijena.

Kada će biti vrhunac ciklusa i definitivni ATH BTC-a u ovom bullu?

Solana prijeti Ethereumu!