Prognoze cijena BTC-a i potencijalne korekcije

Kripto-poduzetnik Samson Mow izazvao je zabrinutost na tržištu digitalnih valuta svojim nedavnim upozorenjem o nadolazećem krahu altcoina.

Razmišljanje jest zanimljivo i ima temelja, no treba istovremeno reći i da je sasvim sigurno pristrano s obzirom na  to da dolazi od poznatog BTC maksimalista. Tako je Mow, poznat i po prognozi od milijuna dolara za bitcoin, naglasio neodrživost dobiti altcoina u usporedbi s robusnim performansama bitcoina. Ističući veliku razliku u dnevnim priljevima između bitcoin ETF-ova i drugih kriptovaluta, Mow je upozorio da altcoinima nedostaju znatni priljevi ulaganja koje bitcoin uživa, što njihovu dobit čini nesigurnom.

Mow je istaknuo i astronomsku tržišnu kapitalizaciju altcoina kao što je  Solana u usporedbi s tvrtkama poput MicroStrategyja (MSTR), što ukazuje na neravnotežu na tržištu. „Tržišna kapitalizacija Solane iznosi 73 milijarde dolara, dok je MSTR-ova 30 milijardi dolara. To je jednostavno ludo. Altovi su pred velikom korekcijom“, kaže Mow. Odgovarajući na upite o potencijalnoj tržišnoj dinamici, Mow je naveo scenarij bez presedana koji podrazumijeva znatan pad altova istodobno s kontinuiranim usponom bitcoina.

A dok Mow zaziva kolaps altova, iz analitičke tvrtke Swissblock upozoravaju na korekciju bitcoina. Prema njima, povlačenje na nekih 58-59K moglo bi se dogoditi već u sljedećih nekoliko dana, no bit će to tek privremena prepreka prije nego što se nastavi uzlazni trend i napad na nove vrhunce. Tvrtka za kripto investicijske usluge Matrixport također je u utorak spekulirala da rastu bitcoina ponestaje goriva i predvidjela razdoblje konsolidacije prije ponovnog rasta.

Novi ATH WIF-a!

Kada će biti vrhunac ciklusa i definitivni ATH BTC-a u ovom bullu?