Musk potvrdio da će se DOGE koristiti za kupnju Tesli

Musk je počeo razmatrati kupovinu putem Dogecoina nakon što je primio zahtjeve zaposlenika tvornice Tesla i posjetitelja SpaceX-a da se taj memecoin uključi kao službeni način plaćanja.

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, nagovijestio je da bi taj proizvođač električnih automobila mogao dodati Dogecoin kao službeni način plaćanja za Tesla automobile u nekom trenutku. Muskova izjava instantno je izazvala entuzijazam ulagača i gurnula DOGE više od devet posto, na 0,188 USD.

Dodatno, trgovanje izvedenicama koje uključuje DOGE zabilježilo je znatan porast s nevjerojatnim skokom od 52,93 %, na ukupno 5,66 milijardi dolara, prema podacima CoinGlassa.

Tržišni analitičari ističu snažne implikacije Muskovih primjedbi i daju optimistične projekcije da bi Dogecoin potencijalno mogao vratiti tržišnu kapitalizaciju od 40 milijardi dolara do sljedećeg tjedna, označavajući početak još jednog rasta entuzijazma za taj meme coin.

Musk, međutim, nije dao nikakve dodatne pojedinosti u vezi tog pitanja, posebno okvirni vremenski okvir kada će plaćanja Dogecoinom biti omogućena za Tesla automobile. Zapravo, ova najava ne čudi s obzirom na to da milijarder posljednih nekoliko godina dosljedno podržava DOGE.

Čelnik Tesle podsjetio je da fanovi Dogecoina mogu koristiti DOGE za kupnju Tesla brendirane robe, što je omogućeno 14. siječnja 2022. U to vrijeme tvrtka je pojasnila da podržava samo plaćanja Dogecoinom i da bilo koja druga digitalna imovina poslana Tesli neće biti vraćena kupcu.

Podsjetimo, Muskova aplikacija za sve, X (bivši Twitter), nedavno je stvorila XPayments račun za svoju nadolazeću značajku plaćanja, potaknuvši nagađanja kripto zajednice o tome hoće li se kriptovalute implementirati.

Očekuje se da će aplikacija X uvesti usluge plaćanja unutar aplikacije do sredine 2024. godine. Međutim, nije potvrđeno hoće li značajka podržavati plaćanja i izvan tradicionalnih fiat valuta, odnosno hoće li Musk slijediti viziju svojih obožavatelja o popularizaciji Dogecoina.

Činjenica da bi Tesla mogla početi prihvaćati DOGE kao plaćanje za svoje automobile naglašava rastuću integraciju područja kriptovaluta s trgovinom. Stoga bi taj korak predstavljao značajnu prekretnicu u usvajanju kriptovaluta za transakcije u stvarnom svijetu.

Uskoro neće biti dovoljno bitcoina za sve!

Kada će vrh ciklusa?