Novi all time high BTC-a iznad 73K!

I tako imamo novi all time high, sada iznad 73 tisuće dolara, a svi se pitaju hoće li bitcoin napokon stati, odahnuti, pa čak i krenuti u određenu korekciju jer nje nije bilo već tjednima.

Doduše, događaju se tu mini povlačenja poput onog jučerašnjeg, kada je vodeća kriptovaluta nakon prijašnjeg rekorda iznad 72K postignutog u ponedjeljak zaronila na oko 69 tisuća dolara. Međutim, to ne potraje dugo jer priljevi u ETF-ove iz dana u dan također bilježe sve veće i veće količine.

Bitcoinov mini pad u utorak se djelomično može pripisati stjecanju dobiti od strane ranih ulagača i emocionalnoj reakciji novih sudionika na tržištu na iznenadne promjene cijena. Također, povećanu volatilnost izazvale su i makro vijesti iz SAD-a koje pokazuju da je inflacija i dalje tvrda, što implicira da bi Federalne rezerva mogle dodatno otezati sa smanjenjem kamatnih stopa, a to ne pogoduje kripto tržištu.

Naime, iako je inflacija niža od svog vrhunca iz sredine 2022., jučerašnji Indeks potrošačkih snaga (CPI) porastao je 0,4 posto na mjesečnom nivou i 3,2 posto u odnosu na prošlu godinu. Da podsjetimo, ciljana, odnosno željena inflacija FED-a, iznosi dva posto. Ova kretanja iznad tri posto neće potaknuti Fed da brzo snizi stope.

Bitcoin nakon blagog povlačenja trenutačno mijenja vlasnike po 72.352 dolara. Ostatak velikih bilježi mješovite izvedbe. Ether još nije reagirao na današnju implementaciju Dencun nadogradnje na mainnet i s dnevnim minusom od pola posto ponovno je ispod četiri tisuće dolara.

BNB se ponaša odlično već danima, a ni srijeda nije iznimka. Sa 7,7 posto dnevnog, 37 posto tjednog rasta i cijenom od 583 dolara, Binanceov coin tržišnom kapitalizacijom sve više bježi Solani. Nije da je SOL u problemu, ali nakon vrtoglavog rasta u dosadašnjem dijelu ciklusa, čini se kako se fokus pomiče prema drugim igračima. SOL se u trenutku pisanja vrti oko 153 dolara.

XRP je u korekciji nakon jučerašnjeg snažnog rasta, koji ga još drži na dvoznamenkastom tjednom postotnom plusu s cijenom od 67 centi. ADA je danas odlučila biti stablecoin, a Doge je u minusu 1,7 posto i trži se po 16 centi.

Od većih danas svakako moramo spomenuti Toncoin, koji je u posljednja dva dana eksplodirao i porastao više od 60 % u dva dana, nakon što je Pavel Durov, osnivač aplikacije za razmjenu poruka Telegram, otkrio planove za inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO).

Ton Network u početku je bio spinoff Telegrama, a razvoj je započeo već 2018. Telegram je naime prestao graditi Ton Network 2020. nakon pravnog postupka SEC-a. To je dovelo do toga da se nekoliko članova zajednice udružilo kako bi nastavilo s projektom godinu poslije. Dok su te dvije tvrtke sada potpuno odvojene, Telegram je prošle godine potvrdio TON mrežu kao svoj preferirani blockchain. Ton se trenutačno prodaje po 4,39 dolara, nadomak svoje najviše razine svih vremena od 4,50 USD-a postignute u 11. mjesecu 2021. i 13 je najveća kriptovaluta.

Novi rekord bitcoina iznad 72k USD! BTC u fazi “otkrivanja cijene”?

Korekcija i prognoze cijena BTC-a