AI tokeni su precijenjeni, tvrde iz Coinbasea

Iako neki kripto AI tokeni nastavljaju s profitabilnim trgovanjem, dugoročna održivost ekosustava zahtijevat će više od puke decentralizacije komponenti umjetne inteligencije.

Dok inovatori nastavljaju istraživati ​​slučajeve korištenja umjetne inteligencije (AI) u svim poslovnim vertikalama, izvješće Coinbasea sugerira da bi tokeni povezani s AI-om trenutačno mogli biti precijenjeni, barem kratkoročno i srednjoročno. 

Rastuća popularnost generativne umjetne inteligencije potaknula je nišne kripto podekosustave u posljednje vrijeme. Međutim, analitičar Coinbasea, David Han, vjeruje da nas brze promjene u umjetnoj inteligenciji tjeraju na oprez u pogledu dugoročne održivosti većine AI tokena.

Jedan od primarnih izazova s ​​kripto AI projektima leži u srži obje tehnologije. Dok kripto projekti često ciljaju na decentralizaciju, trenutačna ponuda umjetne inteligencije uvelike se oslanja na centralizirane komponente i izvore podataka, tvrdi Han.

Osim toga, većina projekata u niši nije uspjela privući ulagače, što je rezultiralo nedovoljno indeksiranom raspodjelom kapitala. Izvješće ističe dvije prilike za kripto AI ekosustav: poboljšanje blockchain podataka za stvaranje čitljivih transakcija i pomoć u decentralizaciji AI infrastrukture. 

Međutim, kako kaže Han: “Decentralizirana budućnost umjetne inteligencije, kako je trenutačno zamišljaju mnogi u kripto industriji, nije zajamčena. Zapravo, budućnost same industrije umjetne inteligencije još je uglavnom neodređena.”

Važno je napomenuti da je ekosustav umjetne inteligencije trenutačno u povoju i morat će u najmanju ruku razumjeti temeljni narativ trgovanja, pružajući nakraju usporedivu alternativu današnjoj kripto imovini.

Coinbase sugerira da će pokretanje smislenog usvajanja kripto AI-a zahtijevati više od puke decentralizacije AI komponenti. AI tokeni kumulativno drže tržišnu kapitalizaciju od 51,18 milijardi dolara, prema podacima Crypto.com-a. 

Ti tokeni služe projektima, aplikacijama i uslugama temeljenim na umjetnoj inteligenciji, kao što su decentralizirana tržišta umjetne inteligencije, trgovački algoritmi pokretani umjetnom inteligencijom i decentralizirane autonomne organizacije vođene umjetnom inteligencijom, da spomenemo samo neke. 

Je li Elon Musk dokupio bitcoin?

Bitcoin preko 70k USD već tijekom vikenda?