Je li Elon Musk dokupio bitcoin?

Teslin bitcoin novčanik pokazuje porast s 9.720 BTC-a, kako je navedeno u posljednjem izvješću o zaradi, na 11.509 BTC-a.

Izvješća Arkham Intelligencea sugeriraju da je Tesla Incorporation stekla 1000 bitcoina od svoje posljednje akvizicije BTC-a 2021. Međutim, Musk i Tesla tek trebaju komentirati ova nagađanja, prema izvješću Arkham Intelligencea.

Prethodno je Tesla povećala svoj posjed bitcoina u siječnju 2021. kupnjom od 1,5 milijardi dolara. Tesla je navodno držala 9.720 BTC-a u 2023.

Teslina prethodna prodaja BTC-a poklopila se s tržišnim kretanjima bitcoina. Gledajući trenutačnu situaciju, kripto zajednica je znatiželjna zbog Muskova obnovljenog interesa za bitcoin. Osim toga, uključenost Elona Muska u kriptovalute proteže se i na SpaceX, koji drži bitcoin u svojoj bilanci.

Pad Teslinih dionica usred izazova na kineskom tržištu električnih vozila

Dok u SAD-u vidimo kako Tesla i SpaceX povećavaju svoje bitcoin/kripto posjede, na apsolutnom istoku Tesla se suočava s izazovima.

Na kineskom tržištu električnih vozila Tesla je svjedočila padu svojih dionica za više od 7 %. Slabe isporuke iz tvornice u Šangaju, s padom od 19 % na godišnjoj razini, ukazuju na pojačanu konkurenciju i poremećaje povezane s praznicima lunarne Nove godine.

Oscilacije cijene bitcoina

Od studenoga 2021. trebalo je da bitcoin iznova dosegne svoju novu najveću vrijednost svih vremena, lagano prešavši granicu od 69.000 USD. Vjeruje se da je ovotjedni rast cijene bitcoina potaknut priljevom kapitala od odobrenja ETF-a i korelacijom s tehnološkim dionicama.

Podaci CoinSharesa pokazuju dosljedne priljeve kapitala u investicijske proizvode povezane s bitcoinom. Skoro prepolovljenje proizvodnje bitcoina dodaje iščekivanje dinamici tržišta.

Teslin posjed bitcoina i tržišne aktivnosti pokazuju da Musk pokazuje obnovljeni interes za gomilanjem bitcoina, nakon što se čini da njegov toliko voljeni dogecoin nije uspio dosegnuti razinu od jednog dolara. Svi ovi događaji koji se odvijaju zajedno predstavljaju međupovezanost Teslinog učinka dionica, fluktuacija bitcoina i širih tržišnih trendova.

Do Kwona izručit će Južnoj Koreji!

AI tokeni su precijenjeni, tvrde iz Coinbasea