MicroStrategyjeva oklada na BTC odlična za dioničare

Uspon cijene dionica MicroStrategyja i držanje bitcoina povećali su osobno bogatstvo Michaela Saylora za 700 milijuna dolara u tjedan dana.

Tvrtka za poslovnu inteligenciju Microstrategy (MSTR) vodeći je primjer kako povećati svoje bogatstvo klađenjem na bitcoin. U srijedu, 28. veljače, cijena dionice Microstrategyja (MSTR) zabilježila je rast od 10 % drugi uzastopni dan.

MSTR se zatvorio na 962,95 USD. U satima nakon prodaje, dionica MSTR-a porasla je za dodatnih 2,85 %, približavajući se 1000 USD. Masovni uzastopni porasti cijene dionice dolaze usred snažnog porasta cijene BTC-a.

Na tjednom grafikonu cijena bitcoina je dosad rasla ugrubo za 20 %. S druge strane, dionica Microstrategyja nadmašuje bitcoin dobitkom od 40 %. Na godišnjoj razini cijena dionice MSTR-a porasla je za nevjerojatnih 273 %, nadmašujući dobitak bitcoina od 168 %.

Jasno je da je putem svoje oklade na bitcoin MicroStrategy uspio stvoriti golemu otključanu vrijednost za svoje dioničare. Analitičari TD Cowena izrazili su svoje očekivanje da će bitcoin transakcije u konačnici koristiti dioničarima tijekom vremena. 

“MicroStrategy predstavlja novu vrstu tvrtke, koja generira novčani tok temeljen na dolarima iz poslovnog softvera i usluga u oblaku, ali zatim pretvara svoj višak novčanog toka, na temelju efektivne poluge, u bitcoin”, kažu iz TD Cowena.

Analitičari dodaju da je ono što je započelo kao obrambena strategija za zaštitu vrijednosti rezervnih sredstava Microstrategyja postalo oportunistička strategija namijenjena ubrzanju stvaranja vrijednosti za dioničare.

Ranije ovog tjedna, neposredno prije porasta cijene BTC-a od 20 %, MicroStrategy je kupio dodatnih 3000 komada u vrijednosti od 155 milijuna dolara. S rastom cijene BTC-a na 64.000 USD, nerealizirani profit MicroStrategyja za njegove posjede bitcoina prešao je 5,7 milijardi USD.

Michael Saylor, izvršni predsjednik MicroStrategyja i najveći investitor, drži 12 % udjela u tvrtki. Osim toga, otkrio je 2020. da osobno posjeduje 17.732 bitcoina. Kombinirajući te posjede, Saylorovo se bogatstvo od nedjelje povećalo za otprilike 700 milijuna dolara.

Bitcoin probio 60 tisuća dolara!!! Novi all time high prije halvinga?

Dogecoin kitovi prebacuju 762 milijuna DOGE-a dok cijena prelazi 0,1 USD. Što slijedi?