Dogecoin kitovi prebacuju 762 milijuna DOGE-a dok cijena prelazi 0,1 USD. Što slijedi?

Dogecoin kitovi nedavno su prebacili gotovo 762 milijuna DOGE-a na Binance i s njega jer je cijena DOGE-a premašila granicu od 0,1 USD.

Dogecoin, jedna od najistaknutijih meme kovanica kojima se trguje u krajoliku kriptovaluta, ponovno je izazvao golemi optimizam među entuzijastima kripto tržišta diljem svijeta jer mu je cijena danas, 29. veljače, porasla za gotovo 30 %. Usred ovog fenomenalnog rasta, uvidi alata za praćenje blockchaina Whale Alert otkrili su nevjerojatnih 761,2 milijuna DOGE-a u pokretu, privlačeći globalnu pozornost jer je token nedavno premašio granicu od 0,1 USD.

U međuvremenu, podaci o derivatima za DOGE nagovijestili su uzlazni trend na tržištu, izazivajući optimistične osjećaje koji su u skladu s rastom cijena DOGE-a. Sa znatnim novim novcem koji ulazi na tržište, čini se da trgovci i ulagači izražavaju osjećaj povjerenja u digitalnu imovinu, potičući daljnji rast Dogecoina.

Transakcije Doge kitova potaknule nagađanja

Prema podacima koje je otkrio Whale Alert, danas, 29. veljače, pojavile su se dvije masivne transakcije koje prikazuju preraspodjelu nevjerojatnih 761,2 milijuna DOGE-a. Prvi prijenos pokazao je prebacivanje 61,61 milijun DOGE-a, vrijedan 7,92 milijuna dolara, s Binancea u nepoznate novčanike. Dok je drugi prijenos pokazao nevjerojatnih 699,99 milijuna DOGE-a, vrijednih 89,05 milijuna dolara, premještenih iz nepoznatih novčanika na Binance.

Ove su transakcije odmah potaknule spekulacije jer su pokazale mješoviti osjećaj koji prevladava među kitovima, pri čemu su ih se neki rješavali, dok su ih drugi nastavili gomilati.

Međutim, rast cijene Dogecoina pomogao je ovom meme coinu da se pozicionira na 9. mjesto, pomaknuvši se naprijed za jedno mjesto, prema popisu globalne tržišne kapitalizacije CoinMarketCapa. To je privuklo globalnu pozornost jer je ova meme kovanica u posljednje vrijeme slabo funkcionirala, ali je znatno rasla u posljednjih nekoliko dana.

Cijena Dogecoina odskočila

U trenutku pisanja, cijena Dogecoina porasla je nevjerojatnih 29,88 % u posljednja 24 sata i trenutno se njime trguje po 0,1288 USD. S nevjerojatnim skokom od 246,27 % u obujmu trgovanja  u samo 24 sata, DOGE nastavlja dizati valove u prostoru kriptovaluta.

Analiza koju je provela CoinGape Media sugerira da rastuće akumulacije kitova pomažu ovom uzlaznom zamahu. Dotle su izvedeni podaci koje je otkrio Coinglass nagovijestili uzlazni trend, pokazavši porast otvorenih interesa od gotovo 50 %, sa skokom obujma od 172 %.

OI-ponderirana stopa financiranja dodatno je porasla na 0,1485 %, što ukazuje na spremnost među ulagačima da više ulažu u dugoročne pozicije DOGE-a. To je potaknulo tržišni optimizam oko DOGE-a, usklađujući se s tržišnim očekivanjima o povećanju cijena u budućnosti. Čini se i da potencijalno nadolazeće partnerstvo s Ferrarijem pomaže optimizmu koji obuhvaća DOGE, pridonoseći bikovskim očekivanjima.

MicroStrategyjeva oklada na BTC odlična za dioničare

Probudili se altovi predvođeni Bonkom, DOGE-om i SHIB-om