Snažan rast BTC L2 tokena

Tokeni projekata za skaliranje Bitcoin blockchaina i BRC-20 kovanice snažno su porasli, nadmašivši šira kripto tržišta, pa čak i bitcoin.

Tokeni Bitcoin layer 2 rješenja usmjerenih na izgradnju pametnih ugovora i skaliranje, kao što su Stacks (STX) i RSK Infrastructure Framework (RIF), ostvarili su dvoznamenkaste dobitke usred šireg kripto rasta.

Stacks, platforma pametnih ugovora usmjerenih na Bitcoin, skočila je 30 %, s unutardnevne najniže vrijednosti od 2,44 USD na 3,21 USD, u ranom trgovanju 27. veljače, udvostručivši svoju cijenu u posljednjih 30 dana.

Velik pomak gurnuo je STX token na unutar 9 % od njegove rekordne vrijednosti iz prosinca 2021., od 3,39 USD. Međutim, sasvim je sigurno da će Stacks nadmašiti svoj prijašnji ATH, a lako je moguće i da će biti jedan od hitova ovog bull runa.

Također, Stacks je zabilježio jedan od najvećih porasta društvene aktivnosti tijekom prošle godine, prema tvrtki za društvenu inteligenciju LunarCrush. Društvene interakcije porasle su za gotovo 16.000 %, potaknute uzbuđenjem oko Bitcoin layer 2 rješenja.

Izvorni token za RSK Infrastructure Framework, RIF, također je porastao, 25 % od svoje unutardnevne najniže vrijednosti od 0,193 USD, da bi dosegao 0,242 USD prije nego što se lagano povukao.

Rootstock Infrastructure Framework servisni je sloj izgrađen na Rootstock blockchainu, koji donosi mogućnosti pametnih ugovora na Bitcoin blockchainu. Platforma također omogućava implementaciju decentraliziranih aplikacija (dApps) bez ugrožavanja temeljnih načela Bitcoina.

Prema DefiLlami, Rootstock trenutačno drži nešto više od polovice ukupne vrijednosti zaključane (TVL) na svim bočnim lancima Bitcoina, što je oko 161 milijun dolara. Stacks ima 138 milijuna dolara TVL ili oko 43 %.

Drugi tokeni za skaliranje i pametne ugovore koji se odnose na Bitcoin također su se dobro iskazali. To uključuje MAP, izvorni token za BTC layer 2 peer-to-peer omni-chain MAP protokol. MAP je rastao 16 % i dosegao 0,035 USD tijekom ranog trgovanja 27. veljače.

Novi rekordi BTC ETF-ova

Dobro došli u bull market! BTC preskočio 57 tisuća dolara!