Hakiran X profil MicroStrategyja

Hakeri su preuzeli službeni X račun MicroStrategyja, objavivši niz zlonamjernih poveznica na lažni airdrop za takozvani MSTR token, temeljen na Ethereumu.

Twitter račun tvrtke za poslovnu inteligenciju MicroStrategy postao je žrtva hakiranja. Prema izvješćima, haker je objavio linkove za krađu identiteta promovirajući lažni airdrop za navodni službeni MSTR token temeljen na Ethereumu.

Pojedinci koji kliknu na poveznicu preusmjeravaju se na krivotvorenu MicroStrategy web stranicu, što ih navodi da povežu svoj novčanik i zatraže lažni MSTR airdrop. Nakon niza dopuštenja koje su žrtve dale hakerima, oni su automatski izvlačili tokene iz korisničkih novčanika.

Prema nalazima neovisnog istraživača blockchaina ZachXBT-a i platforme za borbu protiv prijevara Scam Sniffer, žrtve ovog hakiranja izgubile su 440.000 dolara. Trenutačno adresa novčanika napadača na MicroStrategy sadrži ukupni iznos od 329.000 USD u tokenima temeljenim na ETH-u.

Platforma društvenih medija X bila je jedna od najaktivnijih za kripto zajednicu. Također je postala platforma za kripto tvrtke da dopru do investitora. Stoga hakiranje Twitter računa nije novost za kripto zajednicu.

Prošli mjesec hakeri su provalili u službeni X račun američke Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) i proglasili spot bitcoin ETF odobrenim čak i prije službene objave. To je dovelo do velike volatilnosti cijena bitcoina i šireg kripto tržišta.

U tom slučaju kripto stručnjaci brzo su istaknuli očitu prirodu prijevare. Pseudonimni britanski kripto investitor Cobie naglasio je da je vrlo malo vjerojatno da će MicroStrategy, tvrtka posvećena isključivo bitcoinu (BTC), pokrenuti lansiranje tokena na Ethereumu. 

“Ne pokušavam kriviti žrtvu, ali morate biti posebni da mislite da MicroStrategy lansira ETH token, nakon što Michael Saylor godinama govori da nema druge najbolje kriptovalute, da sjedite na samo jednom stolcu itd.”, kaže Cobie.

Što se MicroStrategyja tiče, spomenimo i da je danas objavljeno da je ta kompanija Michaela Saylora kupila novih gotovo 3000 bitcoina u vrijednosti od 155 milijuna dolara, povećavajući MicroStrategyjev posjed BTC-a na 193.000. 

Donald Trump postao bitcoiner

Bitcoin osvojio novi lokalni vrh! Slijedi li daljnji proboj ili korekcija?