Uvrštavanje MicroStrategyja u S&P 500 bilo bi odlično za BTC

Tržišna kapitalizacija MicroStrategyja trebala bi porasti za još 3,7 milijardi dolara i ispuniti druge kriterije podobnosti da bi imala priliku ući u popularni indeks.

MicroStrategy, najveći korporativni posjednik bitcoina, polako se približava ispunjavanju uvjeta za uključivanje u S&P 500 indeks. A to je prekretnica koja bi mogla dovesti do pojavljivanja te bitcoin tvrtke u gotovo svakom portfelju.

Podaci pokazuju da se MicroStrategy 15. veljače pomaknuo na 535. mjesto među najvećim javno kotiranim tvrtkama u Sjedinjenim Državama, nakon osmodnevnog trgovanja u kojem je cijena dionica porasla za 46 %.

Ulazak u indeks koji prati 500 najvećih kompanija uvrštenih na burze u SAD-u zahtijeva da tvrtka ispuni nekoliko kriterija prihvatljivosti, uključujući minimalnu tržišnu kapitalizaciju i pozitivan zbroj dobiti u prethodna četiri kvartala, kao i profitabilnost u posljednjem tromjesečju.

Dionice MicroStrategyja zabilježile su pozitivan zbroj dobiti u posljednja četiri tromjesečja, uključujući posljednje. Također se mora trgovati s najmanje 250.000 dionica u posljednjih šest mjeseci, a većina dionica mora biti u rukama javnosti.

Prema trenutačnim pravilima, tvrtke kandidati trebaju tržišnu kapitalizaciju od 15,8 milijardi USD da bi bile razmatrane. Tržišna kapitalizacija MicroStrategyja iznosi 12,1 milijardu dolara, što znači da bi trenutačna cijena od 718 dolara po dionici trebala porasti na 937 dolara.

Ako MicroStrategy zatraži uvrštenje na S&P 500 burzu i uspije u tome, to bi moglo potaknuti golemu pozitivnu povratnu informaciju izloženosti BTC-u u portfelju gotovo svakog ETF-a kroz dionice MicroStrategyja, smatraju analitičari.

Uvrštenje bi značilo automatsku kupnju dionica od strane ETF-ova i dizanje njihove cijene, što bi pak podrazumijevalo dodatan kapital za kupnju novih bitcoina. MicroStrategy trenutačno drži 190.000 BTC-a po prosječnoj kupovnoj cijeni od 31.224 dolara.

To znači da tvrtka bilježi dobit od oko četiri milijarde dolara na svom ulaganju. Spomenimo i kako je osnivač i predsjednik tvrtke Michael Saylor 9. veljače otkrio da MicroStrategy prelazi iz tvrtke za poslovnu inteligenciju u tvrtku za razvoj bitcoina.

Američke banke žele ugrabiti dio BTC tržišta

Ovaj puta sve je drugačije! Stiže li superciklus?!