„Cijena bitcoina (BTC) tek je počela rasti!“

Cijena bitcoina, prema nedavnom postu Anthonyja Scaramuccija, mogla bi biti na putu velikog preporoda zahvaljujući svojim katalizatorima rasta.

Cijenu bitcoina čekaju svjetliji dani

Američki financijer i osnivač SkyBridge Capitala, Anthony Scaramucci, poslao je opuštenu poruku ulagačima koji misle da su možda propustili rast cijena bitcoina, a u stvarnosti nisu ništa izgubili.

Cijena bitcoina popela se na 50.000 dolara ovog tjedna, označavajući novu najvišu razinu od 2021. Porast cijene bitcoina privukao je veliku pozornost ulagača širom svijeta, koji su željeli zgrabiti što više profita prije nego što se tržište pokvari. Scaramucci smatra da bi neki prosječni investitori mogli pomisliti da su propustili priliku za kupnju bitcoina.

Za one koji su se pitali je li to slučaj, primijetio je da je odgovor na tu pomisao čvrsto „ne“. Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju, Scaramucci je primijetio da kamatne stope i dalje padaju. Važno je napomenuti da osnivač SkyBridge Capitala možda nije daleko od istine jer postoje sumnje da će Federalne rezerve dodatno odgoditi smanjenje kamatnih stopa.

„S povratkom #bitcoina od preko 50.000 dolara, prosječni ulagač ponovno se pita je li propustio priliku za kupnju. Odgovor je čvrsto ‘ne’. Kamatne stope padaju, spot ETF-ovi donose milijarde u nove tokove, a prepolavljanje je za dva mjeseca. Slijedi raspamećujući dolazni IMO rast.“

Podaci o Indeksu potrošačkih cijena (CPI) Sjedinjenih Američkih Država koji su stigli u utorak signaliziraju da inflacija možda neće biti kontrolirana kako su federalci željeli. Na temelju brojke koju je objavio Američki zavod za radnu statistiku, CPI za siječanj pokazao je inflaciju od 3,1 %.

Podaci su također potaknuli spekulacije da Fedovo smanjenje kamatnih stopa u ožujku i svibnju najvjerojatnije nije u planu. Odgoda u smanjenju stopa mogla bi ukazivati na turbulentno trgovanje na glavnom tržištu, ali i poslužiti kao procvat za kripto svijet jer se bitcoin predstavlja kao zaštita od inflacije.

Prepolavljanje bitcoina i spot bitcoin ETF

Osim smanjenja kamatnih stopa, Scaramucci vjeruje da su dostupni i drugi pokretači koji bi mogli održati rast cijena bitcoina.

Jedan takav čimbenik jesu spot bitcoin ETF-ovi koje je SEC odobrio prije mjesec dana. Promptno tržište bitcoin ETF-a doživjelo je velik protok u posljednjih nekoliko tjedana. Nedavno je objavljeno da je neto kumulativni priljev premašio tri milijarde dolara od deset bitcoin ETF-ova.

Tu je i slučaj prepolavljanja bitcoina, koji bi se trebao dogoditi sredinom travnja. Slično tomu, poznati kripto analitičar Michaël van de Poppe podijelio je svoja predviđanja za budućnost bitcoina, nagovještavajući potencijalni rast na nove visine nakon događaja prepolavljanja u 2024. Takvo mišljenje o većem profitu cijena bitcoina dijeli i Scaramucci.

Bitcoin postigao novi lokalni vrh! Što slijedi nakon proboja iznad 50 tisuća dolara?

Bitcoin premašio 51 tisuću dolara i dosegao kapitalizaciju od bilijun dolara