Novi prekid rada Solana blockchaina

Solana blockchain zaustavljen je zbog problema s degradacijom performansi. Solanini inženjeri trenutačno rješavaju problem, a Zaklada Solana aktivno ažurira novosti oko problema.

Solana mainnet ima zastoj u proizvodnji blokova i trenutačno su u tijeku napori da se riješi problem. Budući da je stvaranje blokova zaustavljeno, Solanin operativni integritet suočava se sa značajnim izazovom, a iz Zaklade naglašavaju važnost hitnog vraćanja normalnog funkcioniranja Solane.

Validatori izrađuju snimke koje su prikaz globalnog stanja Solana blockchaina u trenutku prije poremećaja. Operaterima validatora savjetovano je da se pripreme za skoru nadogradnju mreže i ponovno pokretanje.

Validatori, koji igraju ključnu ulogu u održavanju blockchaina i obradi transakcija, sada imaju zadatak implementirati zakrpu i ponovno pokrenuti svoje sustave. Validatori su entiteti koji koriste računalnu snagu za održavanje blockchaina i obradu transakcija.

Glavni razlog koji stručnjaci ističu jest dizajn sustava. Solana obrađuje sav njihov konsenzus u lancu, što znači da se sva komunikacija validatora u lancu bilježi baš kao transakcija. To uzrokuje velik porast količine transakcija.

Prekid Solana blockchaina rezultirao je i najavom najveće južnokorejske kripto burze, Upbit, da će obustaviti depozite i povlačenja tokena koji se temelje na Solani. Konkretno, radi se o SOL, GMT, RAY i ACS tokenima.

Usto, Upbit je najavio obustavu usluga SOL stakinga dok se ne uspostavi normalan rad mreže. Ovo nije prvi put da se Solana blockchain suočio s prekidom mreže ili zastojem u proizvodnji blokova, iako je to ranije bila velika boljka Solane.

Naime, mreža je bila pogođena višestrukim prekidima od svog pokretanja, a ovaj prekid bit će jedanaesti u dvije godine. Prethodni je zabilježen 25. veljače kada je Solana bila izvan pogona oko 18 sati.

Očekivano, problemi s blockchainom odrazili su se na sve tokene u Solana blockchainu, koji redom bilježe znatne minuse. Izvorni SOL coin pao je tako više od četiri posto, ispod 94 dolara. U trenutku pisanja teksta, SOL-om se trguje po 94,61 USD.

Stiže li bitcoinov novi ATH prije ili poslije halvinga?

Monero u padu nakon najave delistanja s Binancea