Standard Chartered očekuje odobrenje ETH ETF-ova u svibnju i cijenu od 4000 USD

Multinacionalna banka sa sjedištem u UK-u, Standard Chartered, vjeruje da će ETH dosegnuti 4000 USD nakon što SEC odobri ETF-ove do 23. svibnja.

Voditelj odjela za istraživanje digitalne imovine Standard Chartereda, Geoffrey Kendrick, smatra da bi SEC mogao odobriti ETH ETF zbog stajališta Komisije o drugoj najvećoj kriptovaluti, koja nikada od strane regulatora nije apostrofirana kao vrijednosni papir.

Još jedan faktor u korist ethera, prema Kendricku, jest to što Chicago Mercantile Exchange (CME) ima izlistane ETH fjučerse. “Očekujem da će prijave za ETH spot ETF-ove biti odobrene 23. svibnja, što je krajnji rok za prvi od ETF-ova koji se razmatraju”, kaže Kendrick.

Dakle, smatra da će SEC postupiti ekvivalentno bitcoin ETF-ovima. Također, iz Standard Chartereda prognoziraju da će cijena ETH-a imati koristi od odobrenja ETF-ova, s puno manjim pritiskom na prodaju nakon odobrenja nego što je to bio slučaj s bitcoinom.

Objašnjavaju da je to zato što je Grayscale Bitcoin Fund (GBTC) imao puno veći udio u tržišnoj kapitalizaciji bitcoina nego Grayscale Ethereum Fund (ETHE) u etheru. Grayscale se nada pretvoriti svoj ETF fond u ETH ETF, kao što je učinio s bitcoinom. 

BTC na 200K do kraja 2025.

Standard Chartered vjeruje da bi SEC-ovo odbijanje ETF-ova pokrenulo sudsku žalbu slično događajima nakon odbijanja Komisije za Grayscaleov BTC ETF. Mnogi su SEC-ovo odobrenje BTC ETF-ova pripisali upravo Grayscaleovom sudskom slučaju u kojem je pobijedio SEC.

Iako iz Standard Chartereda očekuju da će SEC nakraju odobriti ETH ETF-ove do svibnja, vjeruju i da proces neće biti jednostavan. Prema Kendrickovoj bilješci, SEC će krenuti s nekoliko odbijanja prije davanja odobrenja.

Osim odobrenja SEC-a, optimističan je i u pogledu cijene ETH-a, posebno nakon početka trgovanja ETF-ovima. “Ako će se cijene ETH-a ponašati slično kao cijene BTC-a prije odobrenja BTC ETF-a, ETH-om bi se dotad moglo trgovati i po 4000 dolara”, zaključuje Kendrick.

Charteredov dužnosnik ima općenito optimističan pogled na kriptovalute, posebno u pogledu kretanja cijena. Prije odobrenja spot BTC ETF-ova, Kendrick je izjavio da bi fondovi mogli ostvariti priljev od oko 50-100 milijardi dolara tijekom godine. 

Kao rezultat toga, cijena bitcoina mogla bi porasti na 100.000 dolara do kraja 2024. i 200.000 dolara do kraja 2025. godine. 

Milijarder Tim Draper predviđa potpunu bitcoinizaciju

Ethereumova Dencun nadogradnja lansirana na Sepolia testnetu