Milijarder Tim Draper predviđa potpunu bitcoinizaciju

Milijarder Tim Draper ponovno je potvrdio optimistično stajalište spram bitcoina, predviđajući cijenu od 250.000 dolara do 2025.

U intervjuu za Bloomberg, investitor Tim Draper ponovno je potvrdio svoje predviđanje od 250 tisuća dolara po bitcoinu, unatoč tome što je prethodno promašio svoju prognozu. Naime, Draper je smatrao da će BTC do spomenute razine doći već 2022.

Milijarder sada promašenu prognozu pripisuje svojem podcjenjivanju opreznog stava američke vlade prema kriptovalutama. Draper vjeruje da bitcoin rapidno dobiva na snazi, a pogotovo ​​u zemljama s nestabilnim valutama.

Predviđa budućnost u kojoj BTC nadilazi svoju trenutačnu funkciju puke pohrane vrijednosti, postajući univerzalno prihvaćena valuta. “Doći će trenutak kada ću moći kupiti hranu, odjeću ili kuću u bitcoinu, a ljudi više neće htjeti dolare”, kaže Draper.

Investitor milijarder gleda na stabilne kovanice kao na privremeni most prema gospodarstvu potpuno usredotočenom na bitcoin.  Uspoređuje evoluciju BTC-a s ranim danima Microsofta, predviđajući da će taj blockchain postati dominantna platforma za razne financijske aplikacije

Draperova vizija pretpostavlja radikalnu transformaciju globalnog financijskog sustava, gdje ograničena ponuda bitcoina i imunitet na političke manipulacije postavljaju BTC kao pouzdaniju i stabilniju valutu od bilo kojeg fiata.

Podsjetimo, Draper je jedna od pionirskih figura u svijetu kriptovaluta, osobito kao rani usvojitelj bitcoina. Vjerojatno je najpoznatiji po kupnji 30 tisuća zaplijenjenog bitcoina na aukciji američke vlade 2014. godine kada je ta valuta bila na razinama od oko 600 USD.

Solana je definitivni pobjednik dosadašnjeg dijela ciklusa!

Standard Chartered očekuje odobrenje ETH ETF-ova u svibnju i cijenu od 4000 USD