Binance izlistao Jupiterov JUP token

U novom razvoju ekosustava Jupitera, Binance je uvrstio Jupiterov token JUP na svoju platformu, s tri nova para za spot trgovanje.

Binance, vodeća svjetska kripto burza, izlistala je JUP i pokrenula trgovanje za parove JUP/USDT, JUP/FDUSD i JUP/TRY, pružajući tako korisnicima različite opcije za trgovanje na svojoj platformi.

Korisnicima je sada dopušteno da počnu polagati JUP u pripremi za trgovanje, a funkcija povlačenja trebala bi se otvoriti 1. veljače u 15:30 (UTC). Zanimljivo je da je naknada za uvrštenje JUP-a na Binance postavljena na 0 BNB-a, što ukazuje na strateški potez.

Usto, unutar 48 sati od datuma uvrštenja korisnici će imati priliku koristiti JUP u margin trgovanju, dodatno proširujući njegovu korisnost unutar Binance ekosustava.

Očito se želi potaknuti šira dostupnost i sudjelovanje korisnika. Također, ovo listanje JUP-a na Binanceu dodatno naglašava rastuću prepoznatljivost projekata temeljenih na Solani i potencijal decentraliziranih razmjena.

Binanceov potez dolazi u trenutku kada je Jupiter lansirao JUP kroz airdrop. Airdrop uključuje dijeljenje besplatnih tokena zajednici kako bi se potaknulo usvajanje.

Jupiter je implementirao strategiju distribucije s 20 % početnih airdrop tokena ravnomjerno raspoređenih po svim novčanicima, 70 % prema rezultatima koji odražava korištenje protokola, a preostalih 10 % dodijeljeno je članovima zajednice i razvojnim programerima.

Inicijalna maksimalna cirkulirajuća opskrba tokena od 1,35 milijardi smanjena je s prethodno predloženih 1,7 milijardi JUP-a. Ova prilagodba dovodi potencijalnu tržišnu kapitalizaciju JUP-a na oko 700 milijuna USD, temeljeno na prevladavajućoj cijeni trgovanja JUP-a na Aaveu.

Od 1,35 milijardi komada znatan dio namijenjen je za airdropove. Oko 955.000 novčanika koji su bili u interakciji s Jupiterom prije 2. studenog ispunjavaju uvjete za JUP airdrop, pružajući dodatni poticaj članovima zajednice.

SUI ušao u top 10 blockchainova prema TVL metrici

Čelnik FED-a Jerome Powell (ponovno) srušio kripto tržište