Dogecoin kao sredstvo plaćanja na X-u?

Iako XPayments profil još nije objavio nijedan post, odnosno nije potvrdio koje točno funkcije plaćanja planira ponuditi, trgovci špekuliraju da će DOGE na neki način biti uključen.

Najveći meme coin porastao je 12,8 % u devetosatnom razdoblju između kasnog 20. siječnja i dosegao sedmodnevni maksimum od 0,08978 USD u ranim satima 21. siječnja. Razlog? Pojava profila XPayment na X-u, odnosno bivšem Twitteru.

XPayments, koji već ima više od 100 tisuća pratitelja, prema ranijim najavama Elona Muska, ima za cilj integrirati različite financijske usluge izravno u aplikaciju tako da korisnici mogu upravljati svim svojim transakcijama bez potrebe za bankovnim računom.

To je ambiciozan plan koji će se pozorno pratiti jer ima potencijal potpuno promijeniti način na koji funkcioniraju plaćanja putem interneta, a krajnji je cilj pretvaranje X-a u tzv. aplikaciju za sve, po uzoru na kineski WeChat.

Iako je račun već kreiran, XPayments se trenutačno još razvija i očekuje se da će usluga biti pokrenuta kasnije tijekom ove godine, pod uvjetom da dobije regulatorna odobrenja. X aktivno radi na dobivanju dopuštenja za prijenos novca diljem Sjedinjenih Država.

Puno je nagađanja o tome koje će se kriptovalute koristiti na transformiranoj platformi društvenih medija Elona Muska. Međutim, sasvim je razumljivo da se najčešće spominje upravo dogecoin. Uostalom Muskova naklonost prema DOGE-u nije tajna.

Musk je dopustio DOGE plaćanja u Teslinoj trgovini i promijenio logotip Twittera u dogecoin ubrzo nakon što je preuzeo platformu u travnju 2023., što je uzrokovalo skok cijene DOGE-a od 22 %.

Tweetovi podrške koji guraju tu kovanicu nisu rijetkost, a javnu je podršku Musk izrazio i u kultnoj emisiji Saturday Night Live. Dakle, Muskova konstantna podrška daje vjerodostojnost predviđanjima da bi upravo DOGE mogao biti (jedna od) kriptovaluta koja će se na X-u korisiti za plaćanja.

Što su donijeli BTC ETF-ovi u prvih 6 dana trgovanja?

Razvoj BTC layer-2 rješenja