Odvjetnici naplaćuju milijune od Voyagera

Voyager nije jedina kripto tvrtka koja ima velike pravne naknade. FTX-u je, na primjer, naplaćeno više od 120 milijuna dolara naknada.

Odvjetnička tvrtka McDermott Will & Emery sa sjedištem u New Yorku podnijela je zahtjev za naplatu od 5,1 milijuna dolara od propale kriptobrokerske tvrtke Voyager Digital. Račun se odnosi na pravne usluge ponuđene između 1. ožujka i 13. svibnja 2023.

U sudskom podnesku od 3. srpnja , odvjetnička tvrtka naplatila je pravne troškove “Službenom odboru neosiguranih vjerovnika”. Sudski dokumenti otkrili su da je odvjetnička tvrtka naplaćivala satnicu od 1026,76 dolara za svoje usluge tijekom tog razdoblja.

Tvrtka je navela nekoliko pravnih usluga koje je nudila Voyageru, uključujući savjetovanje odbora u vezi s njegovim ovlastima i dužnostima prema stečajnim pravilima, prisustvovanje sastancima i pregovore s predstavnicima dužnika i drugih zainteresiranih strana.

Tu su i pripreme u ime odbora svih potrebnih prijedloga, molbe, odgovora, naloga, izvješća, replika i spisa, među ostalim. Ovo je bio treći i posljednji račun odvjetničkog društva, čime njegova ukupna naknada iznosi 16,48 milijuna dolara između 5. srpnja 2022. i 19. svibnja 2023.

Vjerovnici Voyagera su već platili 8,97 milijuna dolara. Međutim, McDermott Will & Emery nije jedini koji pruža svoje usluge Voyageru. 28. lipnja pravna tvrtka Kirkland & Ellis također je naplatio Voyageru 1,1 milijun dolara pravnih troškova za mjesec travanj.

Voyager je podnio zahtjev za bankrot u srpnju 2022. usred krize kripto zajmova koja je dovela do zaraze tržišta i kolapsa više etabliranih kripto tvrtki kao što su Celsius, BlockFi i druge. U vrijeme podnošenja zahtjeva za stečaj, Voyager je objavio obveze između 1 i 10 milijardi dolara.

Osim Voyagera, brojne druge kripto tvrtke, uključujući Celsius i FTX, imale su velike pravne naknade zbog dugotrajnog stečajnog postupka. FTX-u je, na primjer, naplaćeno više od 120 milijuna dolara za financijsko i pravno savjetovanje između 1. veljače i 30. travnja 2023.

Blackrock nadopunio prijavu za ETF

Blackrock nadopunio ETF prijavu i pogurao BTC