Blackrock nadopunio prijavu za ETF

BlackRock je ponovno podnio svoju prijavu za Bitcoin ETF i imenovao Coinbase kao svog prethodno nenavedenog partnera za dijeljenje nadzora.

Burza Nasdaq podnijela je izmijenjenu prijavu za Bitcoin spot ETF u ime BlackRocka nakon što je SEC naišao na probleme s prvim pokušajem, odnosno nakon što je SEC prethodnu prijavu ocijenio neadekvatnom.

U novopodnesenoj prijavi, Nasdaq je postigao dogovor s kripto burzom Coinbase o sklapanju sporazuma o dijeljenju nadzora (SSA) koji će se pozabaviti jednom od glavnih primjedbi SEC-a na nedavne prijave bitcoin spot ETF-ova.  

U podnesku stoji: “Očekuje se da će spot BTC SSA biti bilateralni sporazum o dijeljenju nadzora između Nasdaqa i Coinbasea te mu je cilj nadopuniti Nasdaqov program nadzora tržišta.”

Wall Street Journal izvijestio je prošli tjedan da su iz SEC-a rekli dvjema burzama koje su partneri podnositelja, Nasdaqu i Cboeu, da nedavne ETF aplikacije podnesene od BlackRocka, Fidelityja i drugih nisu bile “jasne i sveobuhvatne”.

Dakle, sada je to ispravljeno. ETF koji je predložio BlackRock ovisit će o Coinbaseu kao svom skrbniku i podacima o spot tržištu za određivanje cijena. Coinbase je pristao pružati slične usluge i Fidelityju, koji se također prijavljuje za vlastiti bitcoin spot ETF.

Ako BlackRockov spot Bitcoin ETF dobije zeleno svjetlo SEC-a, to će velikim investitorima omogućiti reguliraniji i pristupačniji način kupnje bitcoina. Posljedično, to će vjerojatno dovesti do povećanja cijene. 

Pogotovo jer se očekuje ulazak institucionalnih investitora koji kontroliraju ogromne količine kapitala. Podsjatimo i kako BlackRock nije jedina tvrtka zainteresirana za pokretanje Bitcoin ETF-a. 

Fidelity je podnio dokumentaciju za ETF odmah nakon BlackRocka. Uslijedio je Invesco koji je ponovno podnio svoju prijavu za fizički podržani Invesco Galaxy Bitcoin ETF. A prijave su podnijel i WisdomTree, Bitwise, Valkyrie i Ark Invest koji vodi Cathie Wood.

Poplava imitacija meme tokena

Odvjetnici naplaćuju milijune od Voyagera