Aptos bilježi dvozanamenkasti rast

Token koji pokreće popularnog „ubojicu Solane“, Aptos, doživio je veliki rast cijena usred rasta obujma trgovanja u Južnoj Koreji.

Aptos (APT) je nadmašio rast kripto tržišta u utorak s rastom od 10% usred porasta obujma trgovanja u Južnoj Koreji. Token se u vrijeme pisanja tekstra trguje po 8,15 dolara prema CoinGecku.

Uz porast obujma trgovanja i jučerašnji rast bitcoina iznad 31.000 USD vjerojatno je pridonio pozitivnom raspoloženju. Kupci Ethera također pokušavaju probiti trenutni otpor između 1950 i 2000 dolara.

No najzaslužnija za rast APT-a je svojevrsna anomalija u obujmu trgovanja. Naime, korejska kripto burza Upbit zaslužna je za gotovo jednu trećinu ukupnog u posljednja 24 sata, te se APT na Upbitu trgovao s premijom. Cijena APT-a na tpoj burzi bila je viša od ostatka tržišta za čak 5%.

Južnokorejski trgovci prethodno su ciljali na jako shortane tokene kao što su Bitcoin Cash, pa čak i Aptos u prvoj polovici lipnja u pokušaju da uhvate razine likvidacije short igrača postavljanjem short squeezea.

Kratki stisak je fenomen koji se događa kada cijena imovine raste, budući da je većina trgovaca koji su se kladili protiv njene cijene prisiljeni kupovati s gubitkom ili doživjeti prisilnu likvidaciju.

Još jedan primjer trgovaca na Upbitu koji ciljaju na najsnažnije shortane tokene može se vidjeti s Qtumom (QTUM) i Celom ( CELO ), dvjema kriptovalutama koje su najviše shortane, prema podacima Coinglassa

CoinGecko podaci pokazuju da su ti tokeni također među deset najvećih obujma trgovanja na Upbitu s CELO na drugom mjestu i QTUM na devetom mjestu.

Bitcoin jača dominaciju

Winklevossovi objavili posljednji prijedlog za DCG