Revolut delista ADA-u, MATIC i SOL

Kripto prijateljska neobanka Revolut zaustavlja kupnju ADA-e, MATIC-a i SOL-a za kupce iz SAD-a, ali držanje i prodaja ostaju dostupni do sredine rujna.

Neobanka Revolut sljedeća je koja će ukloniti seriju digitalne imovine na svojoj platformi u Sjedinjenim Državama usred tekućih regulatornih pritisaka u zemlji. Revolut se priprema potpuno ukloniti tokene poput ADA-e, MATIC-a i SOL-a sa svoje platforme u rujnu.

Revolut je obavijestio svoje kupce u SAD-u o promjeni, navodeći da je kupnja ADA-e, MATIC-a i SOL-a odmah zatvorena za sve kupce. Korisnici Revoluta i dalje će moći držati i prodavati te tokene do 18. rujna.

“Svi preostali tokeni prodat će se u vaše ime prema tržišnoj cijeni u trenutku prodaje. Uplatit ćemo zaradu u USD-u na vaš Revolut račun,” napisali su iz tvrtke u objavi američkim kupcima. Revolut je rekao da se tokeni uklanjaju s liste zbog razvoja događaja u SAD-u.

“Naš američki pružatelj kripto usluga odlučio je ukloniti ove tokene s liste zbog promjena zakona i propisa u vezi s kriptovalutama u Sjedinjenim Državama,” izjavili su iz Revoluta.

Naglasili su da tvrtka još uvijek podržava ADA, MATIC i SOL u drugim jurisdikcijama izvan Sjedinjenih Država, te da nema planova za uklanjanje ovih tokena na drugim tržištima, gdje su i dalje dostupni.”

Za sada nema utjecaja na cijenu tokena

Izu tvrtke kažu da količina podržanih kriptovaluta na Revolutu dosta varira po lokaciji. “Europsko gospodarsko područje i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju više od 115 kriptovaluta, a SAD više od 33”, pručuju iz Revoluta.

Revolut nije jedini koji je sa svoje američke platforme uklonio ova tri tokena. Tvrtke poput Robinhooda, eToroa i Bakkta najavile su ukidanje ADA, MATIC i SOL u posljednjih nekoliko tjedana, odmah obustavljajući kupnju.

Kao što je ranije objavljeno, ADA, MATIC i SOL su početkom lipnja označeni kao neregistrirani vrijednosni papiri od strane američke Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC). Optužbe su došle kao dio dvije različite akcije protiv velikih burzi kriptovaluta, Binancea i Coinbasea.

Iznenađujuće, vijest nije imala trenutni učinak na cijene SOL-a , ADA-e i MATIC-a. Ovi tokeni trenutno uživaju porast od 5%, zahvaljujući općem uzlaznom trendu tržišta. Međutim, dugoročne implikacije zaslužuju pozornost.

Isključivanje ovih tokena s tržišta sa značajnim brojem malih ulagača i značajnim kapitalom, moglo bi potencijalno nanijeti nepopravljivu štetu njihovoj širokoj prihvaćenosti.

Vitalik dao podršku Solani

SEC ponovno srušio tržište