MicroStrategy objavio najveću kupnju BTC-a u ovoj godini

Tvrtka koju je osnovao milijarder Michael Saylor jedan je od najvećih svjetskih hodlera bitcoina.

MicroStrategy, tvrtka za poslovnu inteligenciju koju je osnovao jedan od najpoznatijih i najglasnijih BTC bikova Michael Saylor, ponovno je dospjela na naslovnice nedavnom objavom značajne kupnje bitcoina.

Tvrtka je tako objavila da je između 29. travnja 2023. i 27. lipnja 2023. zajedno s povezanim tvrtkama stekla otprilike 12333 bitcoina za nevjerojatnih 347 milijuna dolara u gotovini. Prosječna cijena po BTC-u iznosila je približno 28.136 USD, uključujući naknade i troškove.

Ova akvizicija označava najveću kupnju MicroStrategyja ove godine, nadmašujući prethodnu iz ožujku i travnju koja je iznosila ukupno 7500 BTC-a u vrijednosti od 179,3 milijuna dolara.

Zanimljivo je da su Saylorove i MicroStrategyjeve kupnje bitcoina iskusni sudionici na tržištu smatrali potencijalnim signalom lokalnog vrha cijene BTC-a. Naime, na dan Saylorove pretposljednje objave u ožujku, cijena Bitcoina je doživjela pad od 5%.

Slično, 5. travnja, nakon još jedne kupnje od strane MicroStrategyja, cijena Bitcoina pala je za više od 3% tijekom dana. Unatoč ovim zapažanjima, važno je napomenuti da je BTC pokazao dosljedan rast nakon tog povlačenja.

Zapravo, nakon obje kupnje, kriptovaluta je doživjela naknadna povećanja od 8% odnosno 11%.

Sada se MicroStrategy, zajedno sa svojim podružnicama, može pohvaliti impresivnim ukupnim vlasništvom od približno 152,333 Bitcoina.

Ova digitalna imovina stečena je po ukupnoj kupoprodajnoj cijeni od oko 4,52 milijarde dolara, s prosječnom kupovnom cijenom od otprilike 29 668 dolara po BTC-u, uključujući naknade i troškove.

EK predlaže digitalni euro

Stiže FTX 2.0